PSV verslaat FC Utrecht: 2-1

13 september 2003
-
-

In het Philips Stadion heeft PSV zaterdagavond FC Utrecht met 2-1 verslagen. In een weinig grootse wedstrijd kwam PSV geen moment in de problemen. Zelf kon het aan de vooravond van de Champions League start echter ook weinig indruk maken. Mateja Kezman en Mark van Bommel waren de doelpuntenmakers. Voor Kezman betekende het zijn 98ste officiele goal. Zijn 99ste liet hij liggen, hij miste een penalty in de slotfase.

PSV begon goed aan de wedstrijd door druk te zetten naar voren en scherp te spelen. Toch was het moeilijk om tegen het stugge Utrecht ruimte te vinden. In de 16e minuut werd die ruimte wel gevonden. Rommedahl stuurde Kezman prachtig diep. Die liep zijn tegenstander er goed uit en schoof de bal langs de te ver uitkomende Ponk. Daarna zakte de wedstrijd wat in. PSV had te weinig creativiteit, maar hield FC Utrecht makkelijk van de goal.

De tweede helft begon teleurstellend voor PSV. De ploeg liet te weinig zien en liet FC Utrecht te ver komen. Kansen kwamen daar echter nauwelijks uit. Naarmate FC Utrecht meer naar voren ging spelen in de hoop op de gelijkmaker, kreeg PSV voorin meer ruimte. Kezman heroverde op eigen helft via een felle sliding de bal. Opnieuw kreeg Rommedahl de bal. Dit keer stuurde hij van Bommel diep. Aan de zijkant van de goal schoot hij vervolgens de bal tussen de benen van Ponk binnen.

8 minuten voor tijd kreeg Kezman de kans op zijn tweede treffer en de 99ste officiele in het shirt van PSV. In het strafschopgebied legde hij de bal zelf af in het centrum op Rommedahl. Die ging in een duel met Zuidam naar de grond. De Jong pakte de bal op, maar werd door dezelfde Zuidam naar de grond gebracht. De penalty werd vervolgens door Kezman op de voeten geschoten van Ponk.

In blessuretijd redde de Japanner Fujita nog de eer voor FC Utrecht door de 2-1 binnen te schieten. Robben kon deze wedstrijd geen stempel op de wedtsrijd drukken, hij was tegenvallend.

Kezman: "Woensdag belangrijker"

Mateja Kezman was weer een van de belangrijkste mensen van het veld zaterdagavond tegen FC Utrecht. Hij opende de wedstrijd met het eerste doelpunt en was erg scherp. Toch miste hij een penalty. "De grootste spelers kunnen een strafschop missen. Dat kan gebeuren, dat is voetbal. Ik ga gewoon door. Ik wil de penalties blijven nemen en heb gelukkig dat vertrouwen van mijn collega's." aldus Kezman. De spits van PSV keek direct vooruit naar het duel van aanstaande woensdag tegen Monaco. " Woensdag moet het gebeuren. Monaco is een moeilijke tegenstander, zij krijgen weinig goals tegen. Maar we moeten de eerste wedstrijd winnen, maakt niet uit hoe. Dan moeten we aggressiever zijn dan vandaag, veel beter dan vandaag. Nu was iedereen net terug van de interlands en een beetje moe."

PSV naar tweede plaats op de ranglijst

Door de overwinning op FC Utrecht is PSV gestegen naar een tweede plaats op de ranglijst. Koploper RKC Waalwijk verloor met 4-1 in Amsterdam van Ajax en heeft nu drie verliespunten. PSV moet met twee verliespunten en een doelsaldo van +8 alleen Ajax nog voor zich dulden. De ploeg uit Amsterdam is koploper met het volle puntentotaal van 12 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van +6.

Van Bommel: "we moeten blij zijn dat we de punten pakken"

Aanvoerder Van Bommel sprak na afloop over een zeer matige wedstrijd van PSV kant. "Het was over het algemeen niet best. We hadden wel een optisch overwicht, maar dwongen slechts een stuk of vijf kansen af. Dat is te weinig in zo'n wedstrijd. Het was een vrij hectische week. iedereen kwam terug van interlands en je blijft daar dagen aan herinnerd worden. dat moet je van je afzetten. We hebben slechts een keer samen getraind. dan moet je bij zijn dat je de punten pakt."

De aanvoerder keek nog even vooruit naar Monaco. "De eerste van zes wedstrijden. Dat aanhikken tegen de tweede ronde moet nu ook maar eens afgelopen zijn" zo refereerde Van Bommel toch opnieuw naar de zeven achterliggende jaren waarin het niet goed ging in de eerste ronde van de CL.

Opstelling FC Utrecht

Ponk, Zwaanswijk, Broerse, Keller ('64 Van der Haar), Zuidam ('86 Van den Brink), Bosschaart, De Jong, Tanghe, Chaiat, De Groot, Fujita

PSVWorld: PSV - FC UtrechtPSV Zuipsite: PSV - FC UtrechtPSVmovies.tk: De doelpunten van de wedstrijd PSV-Utrecht
De Mortel On Tour: www.demortelontour.tkPSV Online: Foto's PSV - FC UtrechtVak OO picture page: PSV Vak-OO Picture Page
Eindhoven de gekste: Beter laat dan nooit. De foto's van PSV-Utrecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.