23 november 2005
-
Champions League
-

PSV is nog niet zeker van deelneming aan de tweede ronde van de Champions League. De landskampioen uit Eindhoven verloor de uitwedstrijd bij Schalke 04 met 3-0. Grote man bij Schalke 04 was Kobiashvili. Hij maakte alle drie de treffers voor de Duitsers. Kobiashvili benutte twee keer een strafschop.

PSV had het duel in het eerste half uur redelijk onder controle. Toch moest het de 1-0 toestaan. Andre Ooijer maakte hands in het strafschopgebied. De verdediger ging niet met zijn hand naar de bal, maar er werd wel een penalty gegeven. In de slotfase van de eerste helft had PSV het moeilijk en kwam het enkele keren goed weg.

In het begin van de tweede helft herstelde de ploeg zich en zette het druk op de goal van Schalke'04. Tot echte kansen kwam het bijna nooit. Schalke'04 speelde vervolgens het gewenste spelletje. Na de 2-0 was het echt gebeurt met PSV. De ploeg kon zich geen vuist maken en moest vervolgens nog toezien dat het 3-0 werd via een penalty. Sibon ging achter zijn tegenstander aan en raakte hem bij een sliding.

Na de ruime nederlaag in Turkije volgde dus opnieuw een ruime nederlaag in Duitsland. Juist tegen AC Milan wist de ploeg uit wel een goed resultaat te behalen.

PSV nu derde in de poule

AC Milan heeft met maar liefst 0-4 gewonnen uit bij Fenerbahce. Sjevtsjenko scoorde alle doelpunten voor de Italianen. Daardoor gaan zij weer aan de leiding in de poule.

De stand in poule E:

1.AC Milan5-8(9-4)
2.Schalke5-8(10-6)
3.PSV5-7(2-6)
4.Fenerbah?e5-4(7-12)

Winst tegen Fenerbahce levert kwalificatie op; bij verlies niet eens UEFA Cup

Alles komt uiteindelijk neer op de laatste Champions League wedstrijd thuis tegen Fenerbah?e. Indien PSV wint, kwalificeren de Eindhovenaren zich ongeacht de uitslag bij AC Milan - Schalke ?04 zich voor de tweede ronde van de Champions League. Alleen als het in San Siro in een gelijkspel eindigt, is PSV verzekerd van de eerste plaats in de groep. Als ??n van die partijen wint, zal PSV tweede worden.

Bij een gelijkspel is PSV zeker van de UEFA Cup maar wordt het rekenen om door te gaan in de Champions League. Bij een gelijkspel tegen Fenerbahce gaat PSV alleen naar de 2e ronde als Schalke in San Siro wint van AC Milan. Het onderlinge resultaat met AC Milan is namelijk in het voordeel van de Eindhovenaren. Als beide wedstrijden gelijk eindigen blijft de stand zoals deze is en gaan Schalke en AC Milan naar de 2e ronde. Wint AC Milan en speelt PSV gelijk dan gaan de Eindhovenaren niet naar de 2e ronde op het onderling resultaat met Schalke.

Fenerbah?e kan de 2e ronde niet meer halen. De Turken hebben helemaal niets aan een gelijkspel en zullen in Eindhoven op de winst moeten spelen om niet uitgespeeld te zijn in Europa. Indien PSV verliest van Fenerbah?e eindigt PSV in punten gelijk met de Turken. Op onderling resultaat wordt PSV dan vierde en haalt het dus niet eens de UEFA Cup.

Ooijer: 'Ik kan mijn handen er niet afhalen'

Andre Ooijer liet weten dat de ruime nederlaag een enorme domper is. Zelf was hij verantwoordelijk voor de eerste penalty, waarbij hij hands maakte. 'Ik kan mijn handen er niet afhalen. Ik probeerde nog wel weg te draaien, maar ik raakte hem volgens mij zelfs twee keer. De scheidsrechter gaf zelfs geen geel, omdat het geen opzet was. Maar zo zijn de regels.'

'De eerste helft hebben we niet gevoetbald. In de tweede helft speelden we redelijk tot de 2-0, daarna was het gedaan. We zochten te laat en te langzaam de vrije man, daar zat het probleem. Op het moment dat we uit de rust kwamen had ik nog wel het idee dat we wat konden gaan doen. maar de 2-0 was een enorme domper.

Hiddink: 'Er is nog niets aan de hand'

Guus Hiddink vind dat PSV ongelukkig verloren heeft. De coach van PSV constateerde terecht dat Sibon geen strafschop veroorzaakte. "De scheidsrechter had niet mogen fluiten. Daarbij hadden wij ook een strafschop verdiend. Een verdediger van hun stopt een inzet van Vennegoor of Hesselink met zijn arm. Er is nog niets aan de hand. We moeten wel de thuiswedstrijd tegen Fenerbahce winnen. Gelukkig hebben we bewezen dat we voor eigen publiek vaak goed in de Champions League presteren."

'73 Asamoah voor Varela

ICFH.nl: Foto's Schalke 04 - PSVPSV on Tour: schalke - PSVRandstadphoolies.nl: Schalke-PSV
Acht on Tour: PSV opnieuw hard onderuit in europa......PSV Zuipsite: 46 Foto's Schalke 04 - PSVDe Mortel On Tour: Een klein drama...
Vroomshoop on Tour: Foto`s Schalke-PSVVakT.nl: VakT.nl

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

10 R.K.  5 3-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.67. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.