Makkelijke winst PSV: 4-1

17 december 2005
-
-

PSV heeft in eigen huis een makkelijke overwinning behaald op Willem II. De Eindhovenaren kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand, maar PSV raakte daardoor niet in de war. Nog voor de pauze zette Vennegoor of Hesselink zijn ploeg met twee goals op een 2-1 voorsprong. De eerste was een kopbal na een vrije trap van Jason Culina. Bij de 2-1 rondde hij een mooie combinatie met Jefferson Farf?n even zo mooi (via een knappe controle op de borst) af.

In de tweede helft had Willem II niets meer in te brengen tegen PSV. Met een mooie volley maakte Farfan op knap aangeven van Cocu in de 63e minuut de 3-1. Een kwartier voor tijd raakte de ploeg ook verdediger Wau nog kwijt door een rode kaart. Hij schopte de doorgebroken invaller Beasley tegen de grond, waarna de goed leidende Belg Allaerts niet anders kon doen dan hem van het veld te sturen. Via invaller V?yrynen werd het uiteindelijk 4-1. PSV is alleen te verwijten dat de ploeg niet verder uitliep.

Bekijk ook het live wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.

Eerste tegendoelpunt door tegenstander in Philips Stadion

Na een kwartier spelen tegen Willem II liep PSV tegen pas het eerste tegendoelpunt van een tegenstander in het Philips Stadion op dit seizoen. Jatto Ceesay rondde na 15 minuten een fraaie counter af en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Tot nu toe hadden de PSV fans in het stadion alleen een eigen doelpunt van Alex gezien in het doel van PSV.

V?yrynen maakt rentree met doelpunt

Hiddink benutte de veilige marge van 3-1 om een aantal geblesseerde spelers terug te laten keren in het elftal. V?yrynen, Beasley en Ball kregen allen speeltijd. Voor de Fin was het zelfs zijn thuisdebuut. De middenvelder luisterde prompt zijn rentree op met een doelpunt in blessuretijd. Op aangeven van Vennegoor of Hesselink maakte hij alleen voor keeper Zois geen fout. De Fin liep in de voorbereiding een blessure op.

125-ste doelpunt Vennegoor

Jan Vennegoor of Hesselink scoorde tegen Willem II zjn 125ste treffer in de Eredivisie. Voor FC Twente scoorde de spits er 59, voor PSV 67. De Tukker is net als in het begin van het seizoen weer een tijdje basisspeler. Door blessures van Beasley en Kon? kreeg hij weer een kans om zijn kwaliteit vanaf de eerste minuut te tonen. Met zijn twee goals tegen Willem II staat zijn seizoentotaal inmiddels op zes. Daarmee staat hij in aantal gelijk met Kon

18e thuiszege op rij

PSV boekte tegen Willem II alweer zijn achttiende competitieoverwinning op rij in eigen stadion. Het laatste puntverlies leed PSV op 18 december 2004 tegen Roda JC. Het clubrecord thuiszeges op rij staat op 21 en werd (ook onder Hiddink) gevestigd tussen 18 oktober 1986 en 17 januari 1988. Champions League en beker meegerekend, wist alleen Olympique Lyon in 2005 gelijk te spelen in het Philips stadion. Alleen FC Twente kan PSV in 2005 nog een thuisnederlaag bezorgen.

PSV weer even koploper

PSV is na de zege op Willem II weer even koploper van de eredivisie. AZ speelt zondag thuis tegen RKC Waalwijk, Feyenoord uit bij ADO Den Haag. Op doelsaldo blijft PSV nog de mindere ten opzichte van de directe concurrenten.

'78 Moussa Dembele voor Zsombor Kerekes

Acht on Tour: 4 - 1 geen probleem Eersel on Tour: PSV - Willem IIRandstadphoolies.nl: Foto's PSV-Willem II
PSV Zuipsite: Foto's PSV - Willem IIDe Mortel On Tour: Wat vorige week niet lukte....PSV on Tour: PSV - Willem II
Vroomshoop on Tour: PSV-Willem llICFH.nl: PSV - willem II

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 miranda  5 3-1 (2-1)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.76. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.