20 december 2005
-
KNVB Beker
-

PSV heeft zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Gatorade Cup, de Nederlandse beker. In het eerste duel van PSV in de bekerstrijd was PSV met 3-0 te sterk voor FC Twente. Dat was al voldoende voor een plaats in de kwartfinale dit jaar. De loting voor de kwartfinale, die op 31 januari en 1 februari 2006 worden gespeeld, is donderdagavond in het SBS6 programma vanaf 23.15 uur.

Simpele 3-0 zege voor PSV op FC Twente

PSV heeft dinsdagavond in eigen huis eenvoudig gewonnen van FC Twente. In de eerste helft scoorde Farfan, na knap doorkoppen van Vennegoor of Hesselink, vlak voor rust de 1-0. Na rust probeerde FC Twente het wel, maar de verdediging van PSV gaf vrijwel niets weg. Vlak na rust kwam PSV wel goed weg toen een schot van Gerritsen (na een foutje van Ooijer) op de paal uiteenspatte.

Na een half uur spelen besliste Jan Vennegoor of Hesselink het duel voor PSV waarna het duel bijna klinisch door PSV werd uitgespeeld. In blessuretijd was het opnieuw Vennegoor die na een scrimmage de 3-0 op het scorebord zette en PSV naar de kwartfinale schoot.

Vennegoor opnieuw van onschatbare waarde

Aan het begin van het seizoen leek Jan Vennegoor of Hesselink na de komst van Arouna Kon? genoegen te moeten nemen met een plek op de bank, maar inmiddels heeft Vennegoor zijn plek in de basis ferm heroverd. Afgelopen weekend bewees Vennegoor zijn waarde met twee goals in de competitie tegen Willen II. Een kunststukje dat hij herhaalde in de bekerwedstrijd tegen Twente; hij scoorde wederom tweemaal en gaf tevens de assist. Sowieso speelde Vennegoor, net als afgelopen weekend, een hele goede wedstrijd. Hij was continu aanspeelbaar, hield de bal goed vast en wist bijna elk kopduel te winnen.

De prestaties van Vennegoor geven Hiddink een luxeprobleem. Tegen Willem II was Kon? nog geblesseerd, maar tegen Twente leek coach Guus Hiddink expliciet de voorkeur te hebben gegeven aan de Tukker. De van een lichte blessure herstelde Kon? begon op de bank.

PSV on Tour: PSV - FC Twente (beker)PSV Zuipsite: 17 Foto's PSV - FC Twente
Randstadphoolies.nl: PSV-Twente 3-0Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-FC TwenteDe Mortel On Tour: KNVB-beker !
Acht on Tour: 3 - 0

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 124 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Lauda  7 3-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.63. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.