Regelmatige zege PSV op RKC: 2-0

20 januari 2006
-
-

PSV heeft in het eigen Philips Stadion een regelmatige 2-0 zege behaald op RKC Waalwijk. Al na vier minuten werd de wedstrijd beslist door Jefferson Farfan. De spits rondde een assist van vennegoor of hesselink goed af. Een kwartier voor tijd verdubbelde invaller DaMarcus Beasley de score.

PSV gaf geen moment iets weg aan RKC Waalwijk. Na de vroege goal kon PSV in wandeltempo het duel vervolgen. PSV kreeg wel een aantal kansen in de eerste helft, maar drukte niet echt door. Pas in de slotfase van de tweede helft werd het nog weer leuk met diverse kansen op rij. Zo verdween een inzet van Vennegoor of Hesselink via een carambole via de binnenkant van beide palen weer uit de goal.

De ploeg verzuimde door niet verder uit te lopen op RKC Waalwijk om de achterstand in doelsaldo op de concurrenten AZ en Feyenoord een beetje in te lopen.

PSV blijft eerste, kan afwachten wat concurrentie doet

PSV blijft door de overwinning vast op de eerste plaats. het kan daarbij afwachten wat Feyenoord thuis doet tegen Roda JC en AZ thuis tegen FC Groningen.

1. PSV 20 48 40-12
2. Feyenoord 19 44 50-19
3. AZ 19 44 49-18

Cocu: hele goede wedstrijd van PSV

Aanvoerder Cocu was na afloop voor de camera's van RTL te spreken over het spel van PSV. 'Het was een hele goede wedstrijd van PSV' aldus Cocu. De aanvoerder was blij dat PSV na een aantal moeilijke wedstrijden weer goed verzorgd voetbal kon laten zien, waarbij het via combinatievoetbal weer kansen creerde. Na de 2-0 kon het ook weer wat leuke dingen laten zien op zoek naar meer treffers. Als de tweede eerder had gevallen, dan had er volgens Cocu vanavond wel een ruime zege ingezeten.

Hiddink tevreden met vooruitgang elftal

Guus Hiddink liet na afloop voor de camera's bij RTL5 weten dat het snelle doelpunt erg welkom was. 'We begonnen in een behoorlijk hoog tempo. Na de goal zakten we terug. maar de winst ten opzichte van de vorige duels is dat we weinig of niets hebben weggegeven. Dat is belangrijk. We zijn alleen niet bij machte veel te creeren. Dat gebeurde in de laatste fase in de tweede helft wel na wissels. De score had hoger uit kunnen vallen, maar verder kn het haast niet beter als je ziet waar we vandaan kwamen de laatste wedstrijden.'

Uitslag: 2-0 (1-0)

1-0 Jefferson Farfan ('4)
2-0 DaMarcus Beasley ('76)
Van Hulten
32.600 toeschouwers

Kaarten: -

Heurelho Silva Gomes, Michael Reiziger, Alex, Andr? Ooijer, Michael Ball, Ibrahim Afellay ('72 DaMarcus Beasley), Mika V?yrynen ('81 Isma?l Aissati), Phillip Cocu, Jason Culina, Jan Vennegoor of H., Jefferson Farfan ('84 Theo Lucius)

Opstelling RKC

R.v.Dijk, Longuet, Keller, Teixeira, v.Haaren, Bakens, Fuchs, Martens ('60 D.Mathijssen), De Ceulaer, v.d.Haar ('60 Janssen), Krohn-Dehli ('46 D.v.Dijk)

Eersel on Tour: PSV - RKC WaalwijkAcht on Tour: 1 - 0 Randstadphoolies.nl: Foto's PSV-RKC
Vroomshoop on Tour: foto`s PSV-RKCPSV Zuipsite: 13 Foto's PSV - RKCPSV on Tour: PSV - RKC
De Mortel On Tour: Nu wel 3 punten tegen RKCPSV Vak M: Vak M

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 105 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Alde Kitsbuhl  7 2-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.30. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.