PSV via knappe zege naar halve finale: 2-3 in Groningen

1 februari 2006
-
KNVB Beker
-

PSV heeft na een goede wedstrijd de halve finale van de Gatorade Cup behaald. Tegen een goed in vorm zijnd FC Groningen won PSV verdiend met 2-3. Pas in de slotfase werd het nog spannend toen FC groningen drie minuten voor tijd op 2-3 kwam. Bij rust stond PSV met 0-3 voor. Cocu was de grote man met twee goals.

PSV had vooraf afgesproken direct de aanval te zoeken op zoek naar een vroege goal. Die kwam er ook. na vijf minuten creerde PSV de eerste mogelijkheid en dat leverde direct de 0-1 op. Een vrije trap van Culina werd doorgekopt naar Cocu. Die stond buitenspel, maar mocht van de grensrechter toch de 0-1 scoren.

Na een prachtige actie van Alex (bal technisch terugleggen met buitenkant voet) kon Farf?n de 0-2 aantekenen. Twee minuten daarna viel direct de 0-3. Het was opnieuw Cocu die via een prachtige omhaal de 0-3 maakte.

PSV nam in de tweede helft gas terug. De ploeg bleef echter geconcentreerd spelen op de verdediging en had af en toe gevaarlijke uitvallen. Ook na de toevallige 1-3 van Nevland was er nog geen vuiltje aan de hand. Pas in de slotminuten werd het na de 2-3 nog enigzins spannend.

Bekijk het liveverslag van Celinefan via de link hieronder naar het scorebord.

Roda JC, AZ en Heerenveen/Ajax de mogelijke tegenstanders

PSV kan in de halve finale van de Gatorade Cup Roda JC, AZ en de winnaar van Heerenveen - Ajax (staat donderdagavond op het programma) treffen.

De loting vindt aansluitend aan het duel Heerenveen-Ajax plaats.

Cocu uit voorzorg van het veld

Philip Cocu werd na tien minuten in de tweede helft gewisseld. Aan het einde van de eerste helft verdraaide hij iets in zijn rug waar hij last van bleef houden. Met het oog op het drukke programma nam hij geen risico en liet hij zich wisselen.

Hiddink: PSV gaat voor de dubbel

Voorafgaand aan het duel tegen FC Groningen werd de coach van PSV gevraagd hoe serieus PSV het duel nam en welk belang PSV aan de beker hecht. Hiddink liet weten dat het kampioenschap uiteraard het belangrijkste is, maar dat vooral het behalen van de 'dubbel' in zijn ogen een unieke mogelijkheid is. Als zo'n dubbelslag haalbaar is, dan moet je er in Hiddink's ogen altijd alles voor geven omdat dat een enorme uitstraling geeft aan de club in binnen- en buitenland.

'46 Fledderus voor Levtsjenko

Randstadphoolies.nl: FC Groningen-PSVVroomshoop on Tour: foto`s Grun-PSVAcht on Tour: 2 - 3
PSV Zuipsite: 19 Foto's vanaf Grunn-vak

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 guanocity  4 0-3 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.97. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.