PSV in spectaculair duel naar 3-2 zege

4 februari 2006
-
-

PSV heeft in een spectaculair duel in het Philips Stadion met 3-2 gewonnen van Roda JC. Vennegoor of Hesselink scoorde de eerste twee treffers voor PSV, de jonge Aissati de beslissende 3-2.

PSV begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd en werd met een 0-2 achterstand na 5 minuten direct met de neus p de feiten gedrukt. 2 minuten later alweer kwam PSV op 1-2. Roda JC maakte hands, Vennegoor of Hesselink benutte de penalty feilloos.

Daarna volgde een uur lang een offensief van PSV. het drukte Roda JC continu terug in de eigen 16. Ondanks diverse kansen bleef de gelijkmaker maar uit. Daardoor bleef het enorm spannend. Het enorme overwicht zou wel tot goals moeten leiden.

Dat gebeurde uiteindelijk ook. 10 minuten na rust tekende Vennegoor of Hesselink voor de gelijkmaker. Daarmee maakte hij een mooie rentree in het elftal na zijn blessure.

het was de jonge Aissati die de wedstrijd besliste. In de 63ste minuut zette hij PSV verdiend op voorsprong. daarna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. PSV kreeg nog wel kansen, onder andere via een bal op de paal van Aissati, maar de stand bleef 3-2.

[later meer]

Beasley valt geblesseerd uit

PSV haalde niet helemaal zonder kleerscheuren het einde van de wedstrijd. Lucius kan na zijn gele kaart een schorisng tegemoet zien van een duel. Beasley moest in blessuretijd geblesseerd van het veld. De ernst van de blessure is nog onduidelijk.

Gelijkspel AZ, PSV loopt verder uit

Het lijkt een heel mooi weekend te worden voor PSV. Na de 3-2 zege tegen Roda JC, kwam AZ thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Vitesse. De voorsprong op AZ bedraagt nu vijf punten. Zondag is Feyenoord - Ajax.

1. PSV 22 54 45-14
2. AZ 22 49 55-21
3. Feyenoord 21 48 54-19

Hiddink tevreden met terugknokken elftal

Guus Hiddink was na afloop niet te spreken over de manier waarop zijn ploeg het in de eerste vijf minuten had laten liggen. 'Het eerste doelpunt was misschien danwel een zondagschop, maar hij was zeker niet goed afgeblokt. De tweede goal was echt een vrije doorgang voor Roda JC. Dan word ik zeer pissig. gelukkig was het team ook heel kwaad. De reactie was daar, met een snelle goal. Het team reageerde goed op een aggressieve manier. Meestal worden spelers dan te aggressief en lopen ze zichzelf voorbij. Dat werd nu wel goed gedaan. Over de manier waarop de ploeg terugkwam van 0-2 naar 3-2 ben ik tevreden. Maar het team mag het daar niet op aan laten komen. Dit team is zeker nog niet in staat er zeker van te zijn dat ze dat kunnen rechtzetten.'

Roda JC: Cziommer

Heurelho Silva Gomes, Theo Lucius, Alex, Phillip Cocu, Michael Lamey, Ibrahim Afellay ('86 Mika V?yrynen), Timmy Simons, DaMarcus Beasley ('89 Archie Thompson), Jefferson Farfan, Jan Vennegoor of H., Jason Culina ('53 Isma?l Aissati)

Opstelling Roda JC

Kujovic, Saeijs ('78 Rompelberg), Kah, Vicelich, Lachambre, Cziommer ('68 Colinet), v.Dijk, S?rgio, B?d?r ('68 Voigt), Oper, Ciss?

Randstadphoolies.nl: PSV-Roda JC 3-2 !!!Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-RodaPSV Zuipsite: 16 Foto's PSV - Roda JC
EHV De Gekste.tk: Foto'sPSV on Tour: PSV - Roda JCAcht on Tour: 3 - 2
PSVWorld: Foto's PSV - Roda JCDe Mortel On Tour: 0-2 achterstand - 3-2 eindstand

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 john  3 3-0 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.57. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.