PSV moeizaam naar 1-2 zege in Roosendaal

1 april 2006
-
-

In een hele matige wedstrijd van PSV-zijde heeft PSV met 1-2 gewonnen van RBC. In de eerste helft kwam PSV met 1-0 achter na dom balverlies van Theo Lucius. De rechtsback verspeelde de bal aan Ali Elkhattabi, die Ebou Sillah in staat stelde te scoren. Lucius raakte bij zijn actie geblesseerd en moest zich meteen laten vervangen. PSV had de eerste helft weinig in te brengen tegen de aanvallend spelende hekkensluiter.

Na een uur spelen was het eindelijk via een 'lucky' raak voor PSV. Een van richting veranderd schot van Ibrahim Afellay bracht PSV op gelijke hoogte. PSV zette vervolgens onder leiding van Cocu en Alex aan en pakte PSV vijf minuten later de volle winst uit een steenharde vrij trap van Alex. Via de onderkant van de lat stuitte de bal echter twintig centimeter achter de doellijn. De assistent-scheidsrechter lette op en kende het doelpunt direct toe. Vervolgens zakte het duel weer weg en speelde PSV de wedstrijd uit.

Bekijk het live verslag van de wedstrijd door celinefan via de link hieronder naar het scorebord.

Guus Hiddink afwezig wegens griep

Guus Hiddink moest het duel in Roosendaal aan zich voorbij laten gaan. De coach van PSV kampte net als enkele spelers deze week met griep. Fred Rutten was zijn vervanger.

RBC officieel gedegradeerd

Het doek is in de eredivisie definitief gevallen voor RBC Roosendaal. De al lang geaccepteerde degradatie werd na de 1-2 nederlaag tegen koploper PSV zaterdagavond definitief. De ploeg had de drie punten nodig om nog kansen te maken om de laatste plaats en daarmee directe degradatie te voorkomen. De Roosendalers gingen tegen PSV wel strijdend ten onder. De ploeg zocht vanaf het begin de aanval en kwam dan ook meer dan verdiend op voorsprong.

Rutten: 'Het geluk was met ons'

"Op de weg naar het kampioenschap was dit een heel moeilijke avond. Ik kan er eigenlijk kort over zijn. Als je niet op alle facetten van het voetbalspel 100 procent inzet toont, dan kunnen avonden als deze voorkomen. Het geluk was vanavond met ons. Zo eerlijk moet je zijn", aldus Fred Rutten die de zieke Hiddink verving.

150 chatters praten met 'Luc Nilis' op 1 APRIL

Ruim 150 chatters kwamen af op het nieuwsbericht dat vandaag op de frontpage te lezen stond over de komst van Luc Nilis op de PSV Netwerk Chat.

Rond 10 voor half 8, 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd RBC-PSV, kwam "Luc Nilis" online wat een stortvloed aan vragen voor de virtuele Luc opleverde.

Nadat "Luc" 20 minuten lang op vragen had gereageerd kwam de aap uit de mou: deze actie was een 1 april grap van de chatoperators van het PSV Netwerk.

Veel users gaven openlijk toe dat ze er in waren getrapt, een aantal anderen "hadden het al voorspeld".

Wie er volgend jaar rond deze datum in de chat te bewonderen zal zijn is voorlopig nog niet bekend.

'89 Paap voor Roumani

Randstadphoolies.nl: RBC - PSV 1-2Acht on Tour: 1 - 2PSV Zuipsite: Foto's RBC - PSV
Vroomshoop on Tour: Foto`s RBC-PSVPSV on Tour: RBC-PSVVakT.nl: RBC-PSV
De Mortel On Tour: nog 1 week te gaan

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Nistelgoal  3 0-2 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.21. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.