Gelijkspel in kampioenswedstrijd: 1-1

9 april 2006
-
-

PSV speelde in de kampioenswedstrijd met 1-1 gelijk tegen FC Groningen. Dat punt was voldoende om op eigen kracht kampioen te worden. Jefferson Farfan maakte direct na rust de enige treffer voor PSV.

PSV speelde een matige wedstrijd in het Philips Stadion. De ploeg speelde zoals heel het seizoen gecontroleerd, maar zonder weinig franje. Volgens Fred Rutten stond er toch wel veel spanning op de spelersgroep.

PSV begon goed aan de wedstrijd en hoopte al snel op voorsprong te komen. Dat lukte echter niet. PSV kwam in de eerste helft verrassend op achterstand. De gevaarlijke spits Nevland bracht FC Groningen op voorsprong. Een minuut na rust bracht Farfan echter de rust terug door de 1-1 binnen te werken. PSV speelde vervolgens controlerend. het had wel de kansen op de 2-1, maar het bleef uiteindelijk bij het ene punt.

PSV op 10 punten voorsprong

Met nog twee speelrondes te gaan staat PSV nu op tien punten voorsprong op achtervolger AZ. Daarmee is de ploeg dus absoluut niet meer in te halen en is de titel binnen.

Kaarten: -

Heurelho Silva Gomes, Alex, Eric Addo, Michael Ball, Ibrahim Afellay, Timmy Simons, Phillip Cocu, Jefferson Farfan, Jason Culina ('46 Arouna Kon?), Jan Vennegoor of H., DaMarcus Beasley ('77 Isma?l Aissati)

Opstelling FC Groningen

Roorda, Silva, Sankoh, Luirink, v.d.Linden, Buijs, Matthijs, Lindgren, Cornelisse, Nevland, v.d.Laak

Acht on Tour: PSV opnieuw de beste van Nederland !!!!!Vroomshoop on Tour: foto`s PSV-Grun + Kampioens feest
PSV on Tour: KAMPIOENUHPSV Zuipsite: Kampioensbijlage 1+2 online (meerdere volgen)Randstadphoolies.nl: PSV weer kampioen!
De Mortel On Tour: KAM-PI-OE-NEN - KAMPI - KAMPIOENEN !!!VakT.nl: PSV KAMPIOEN

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Super Sjoe  5 1-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.28. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.