Goede 1-3 zege op Willem II

9 september 2006
-
-

PSV heeft zich op goede wijze gerevancheerd van de nederlaag tegen FC Twente. In de voor PSV altijd lastige uitwedstrijd in Tilburg werd met 1-3 gewonnen. Mendez scoorde het eerste en tweede doelpunt, Farfan het derde voor PSV. Naast smaakmaker Mendez kende ook Kromkamp een goed debuut.

PSV kwam al in de achtste minuut op achterstand. een vrije trap van Messoudi vloog op prachtige wijze in de goal. PSV leek er echter niet van onder de indruk. Met name Mendez was een opvallende speler die vanaf het middenveld zorgde voor de aansluiting bij de spitsen. De 1-1 viel na 14 minuten toen hij een bal die terugkwam uit de rebound gemakkelijk binnenschoot. Na 21 minuten schoot hij prachtig raak voor de 1-2. De 1-3 kwam eigenlijk op naam van Kone, maar zijn goal werd niet goedgekeurd omdat de scheidsrechter al hands had geconstateerd. Dat leverde Willem II rood op en PSV een penalty. Farfan benutte die in blessuretijd van de eerste helft. Door dat incident werd het duel direct beslist.

Met 10 tegen elf was de tweede helft een stuk minder. Er waren wel diverse kansen te noteren, waaronder een kopbal van Cocu op de lat. Gescoord werd er echter niet meer.

Aanvallend speelde PSV een hele behoorlijke wedstrijd. Verdedigend was het zaterdagavond allemaal wat minder. Dat leek vooral te maken te hebben met het ontbreken van PSV's rots in de branding Alex die ziek thuiszat.

Droomdebuut voor Edison Mendez bij PSV

(Gepost door T.G.)

Edison Mendez heeft een droomdebuut gemaakt bij PSV. De speler uit Ecuador stond tegen Willem II direct in de basis. Vooral in de eerste helft was de middenvelder de smaakmaker van de Eindhovenaren. Hij bekroonde dat debuut met twee doelpunten en is daarmee de eerste, na Luc Nilis, die bij zijn debuut 2 keer scoort. Na de 1-0 achterstand in de zesde minuut, zorgde hij in de 14e en 21ste minuut voor de 1-2. Wel liep hij ook nog tegen geel op. Na ruim een uur spelen werd hij gewisseld. Door het ontbreken van Cocu dinsdag is er voor hem een belangrijke rol weggelegd tegen Liverpool.

Afellay ziet onterecht geel

Ibrahim Afellay liep in de 36-ste minuut tegen een gele kaart op. Scheidsrechter Bossen zag in een overtreding die van achteren en op het middenveld op de PSV-er werd gemaakt een swalbe. Tot verbazing van alles en iedereen en vooral Afellay zelf kreeg PSV een vrije trap tegen en de middenvelder geel. In de rust heeft Koeman zijn verbazing over de gele kaart uitgesproken bij Bossen.

PSV klimt naar vijfde plaats op ranglijst

Door de 1-3 zege op Willem II is PSV naar een vijfde plaats op de ranglijst gestegen. PSV heeft nu zes punten uit drie duels. Alleen AZ en Ajax zijn nu nog zonder puntverlies, zij komen zondag in actie.

Spreekkoren ontsieren Willem II-PSV

Spreekkoren aan het adres van scheidsrechter Bossen ontsierden zaterdagavond het duel tussen Willem II en PSV. De Willem II fans namen de scheidsrechter onder andere de rode kaart en het niet geven van een penalty voor een vermeende handsbal van Cocu (de bal kwam op zijn rug) kwalijk, hetgeen leidde tot minutenlange spreekkoren. Gestaakt werd het duel echter niet.

PSV enige wedstrijd in 'beschamende' Talpa uitzending

PSV fans hadden het geluk dat het duel van PSV tegen Willem II de enige wedstrijd was waarvan Talpa in De Wedstrijden zaterdagavond beelden uit kon zenden. Door technische problemen konden beelden van andere wedstrijden zoals Excelsior-Heerenveen en buitenlandse duels niet getoond worden. Een 'beschamende' uitzending aldus een stamelende Wilfred Genee.

'67 Den Ouden voor Messoudi

Acht on Tour: Willem II - PSVRandstadphoolies.nl: Foto's Willem II - PSV (zowel uit als thuis vak)PSV Zuipsite: Foto's Willem II - PSV
VakT.nl: Anti CombiVroomshoop on Tour: Foto`s Willem ll-PSV Thuisvak

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 camigo  6 1-3 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.