27 september 2006
-
Champions League
-

PSV heeft de lastige uitwedstrijd in Bordeaux met 0-1 weten te winnen. Na 65 minuten zorgde Vayrynen voor de winnende treffer na een een-twee met Kone.

PSV kreeg in de uitwedstrijd de beste kansen, al waren dat er slechts een handvol. Ook het meeste balbezit was voor PSV tegen een verdedigend ingesteld Bordeaux. Voor rust waren er twee echte kansen voor PSV, een hakje van Kone dat op de doellijn werd weggetikt door de Franse keeper. V?yrynen had de andere kans, maar kon er net niet goed bij. Bordeaux moest het doen met afstandschoten.

Ondanks een iets aanvaller Bordeaux in de tweede helft gaf PSV nauwelijks kansen weg, op een kopbal na. PSV kreeg aan de andere kant meer ruimte en kon af en toe gevaarlijk doorkomen. De 1-0 kwam zelfs tot stand toen PSV het centrale verdedigingsduo via een mooie een-twee uiteensplijtte. Vayrynen speelde Kone aan, die vervolgens Vayrynen weer vrijzette voor de goal.

Na de onterechte rode kaart van Lamey, vijf minuten voor tijd, werd het nog even spannend. PSV probeerde de bal vast te houden, maar kon niet voorkomen dat Bordeaux het strafschopgebied van PSV opzocht en het zo spannend maakte. Tot kansen kwam dat echter niet meer.

Lees het live verslag via de link hieronder naar het scorebord.

PSV doet zeer goede zaken in groep C, Liverpool verslaat Galatasaray

PSV heeft zeer goede zaken gedaan in de strijd om de bovenste plaatsen in poule C. Een uitoverwinning is bijna altijd cruciaal om bij de bovenste twee te komen. De andere wedstrijd eindigde in 3-2 voor Liverpool. Dat kwam op 3-0 voor, maar zag Galatasaray tot 3-2 terugkomen.

PSV staat nu samen met Liverpool op vier punten uit twee duels. De volgende wedstrijd voor PSV is Galatasaray-PSV. De Eindhovenaren zouden dan met een gelijkspel al hele goede zaken doen.

Stand poule C:
1. Liverpool 2- 4 ( 3- 2)
2. PSV 2- 4 ( 1- 0)
3. Galatasaray 2- 1 ( 2- 3)
4. Girondins Bordeaux 2- 1 ( 0- 1)

Pech voor Lamey met rode kaart

Michael Lamey moet vijf minuten voor het einde met rood van het veld. De linksback kreeg de directe rode kaart na een luchtduel, waarbij de scheidsrechter waarschijnlijk oordeelde dat hij een elleboogstoot had uitgedeeld. daar was echter, zeker qua intentie, geen sprake van. Daardoor zat PSV nog vijf minuten in spanning. Met tien man kon het de poort echter dichthouden.

Koeman gematigd tevreden met PSV

Ronald Koeman liet weten gematigd tevreden te zijn met het spel van PSV. 'Het was nog geen uitstekend voetbal. We begonnen niet goed. In een latere fase in de eerste helft hadden we meer rust en konden we de vrije man op het middenveld beter uitspelen. Zij speelden anders in de tweede helft. In die fase waren wij te onrustig. Verdedigend was het goed, we speelden met een goede organisatie, maar speelden alleen de vrije Simons niet goed genoeg uit. Maar dat is logisch gezien de omstandigheden.'

'We wisten dat zij toch wel problemen hebben om het spel te maken. Als je goed gesloten tegen hen speelt, hoef je weinig weg te geven. Voetballend gezien vond ik Bordeaux eerlijk gezegd heel matig.'

Lamey verwacht geen schorsing

Michael Lamey heeft na afloop laten weten niet te verwachten dat hij een schorsing krijgt voor zijn rode kaart. Hij liet weten de kaart belachelijk te vinden en er dan ook vanuit te gaan dat de zaak geseponeerd wordt. Volgens hem sprong de verdediger in zijn rug toen hij al in de lucht was.

'88 Laslandes voor Jemmali

PSV on Tour: BORDEAUX - PSV 0-1 Randstadphoolies.nl: Winst in Bordeaux!
PSV Zuipsite: 45 Foto's online 3 Daagse Zuipreis naar BordeauxAcht on Tour: Girondins Bordeaux - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 136 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 haasje  7 0-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.70. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.