Spectaculair eind voor PSV: 4-1 tegen Roda JC

15 oktober 2006
-
-

PSV heeft een verdiende maar moeizame 4-1 zege behaald op Roda JC. Al na 5 minuten kwam PSV op achterstand. Balverlies door slechte communicatie tussen Lamey en Tardelli luidde de 0-1 door De Fauw in. Vanaf dat moment moest PSV de achtervolging in. De ploeg kreeg een reeks kansen via met name Arouna Kone. De spits faalde echter steeds voor het doel.

Het was de na rust in het veld gekomen Jefferson Farfan die de ban brak. Hij speelde zichzelf vrij en schoot vervolgens de 1-1 binnen. Twee minuten daarna werd het direct 2-1 via een prachtig doelpunt van de Braziliaan Alex, achter zijn standbeen langs.

In die fase kwam Roda JC ook met tien man te spelen door twee keer geel en dus rood voor Saeijs in vijf minuten tijd. In blessuretijd maakte PSV het definitief af via goals van de jonge Aissati en Beerens, beide invallers.

PSV klimt naar derde plaats op ranglijst

PSV is door de zege op Roda JC geklommen naar een derde plaats op de ranglijst. De achterstand op Ajax bedraagt twee punten.

Wouters naar tribune gestuurd

Bij een 1-1 stand is assistent-coach jan Wouters door scheidsrechter Ruud Bossen naar de tribune gestuurd. Hij zou de scheidsrechter de huid vol hebben gscholden. De aanleiding van het incident is nog onbekend. De rest van de technische staf was toen gewoon blijven zitten.

Record voor scorende invallers

(Gepost door jp)

De 4-1 thuiszege van PSV zondag op Roda JC kwam op moeizame wijze tot stand, maar Ronald Koeman hield er wel een record aan over. De coach van de Eindhovenaren bracht na rust Jefferson Farf?n, Roy Beerens en Ismail Aissati in het veld om de 0-1 achterstand weg te werken. Alle drie de invallers scoorden en dat is nog nooit gebeurd in de Eredivisie.

Farf?n hielp PSV een kwartier voor tijd langszij en de Peruviaan verzorgde twee minuten later de assist bij de 2-1 van Alex. Aissati zette in de negentigste minuut de 3-1 op het scorebord en Beerens bepaalde drie minuten in de extra tijd de eindstand.

Werelddoelpunt voor Alex

Alex scoorde zondagmiddag zijn derde doelpunt van het seizoen waarmee hij zich naast Mendez en Farfan nestelde aan de top van de topscorerslijst van PSV. Het derde doelpunt was een net zo'n belangrijke als fantastische. In de 78ste minuut bij een 1-1 stand scoorde hij door de bal achter zijn standbeen langs in het doel te werken.

Koeman: verdiende zege

Ronald Koeman sprak na afloop over een verdiende zege van PSV. Juist in de eerste helft vond hij PSV goed spelen, maar toen benutte de ploeg de kansen niet. Toen PSV in zijn ogen minder ging spelen gebeurde dat juist wel.
"Eigenlijk begonnen we op het moment wat minder te spelen. Gezien het spel in de eerste helft hadden we toen een paar goals moeten maken. Die kwamen echter op het moment dat Roda het middenveld wat meer in handen kreeg. Zo zie je maar. Al hadden we die goals op basis van de eerste helft wel verdiend.?

Roda JC: Saeijs ('76)

Heurelho Silva Gomes, Jan Kromkamp, Alex, Carlos Salcido, Michael Lamey ('76 Isma?l Aissati), Edison Mendez, Timmy Simons, Phillip Cocu, Ibrahim Afellay ('46 Jefferson Farfan), Diego Tardelli ('46 Roy Beerens), Phillip Cocu

Opstelling Roda JC

Kujovic, De Fauw, Saeijs, Kah, De Jong, Agustien ('88 Vandamme), Meeuwis, Bodor ('79 Senden), Ramzi, Oper ('66 Van Turnhout), Ciss?

PSV on Tour: PSV - Roda jcAcht on Tour: PSV - Roda JCVroomshoop on Tour: foto`s psv-roda
VakT.nl: VakT.nl

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 SanderPSV  5 4-1 (2-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.40. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.