31 oktober 2006
-
Champions League
-

PSV heeft zich door een 2-0 zege thuis tegen galatasaray weten te kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League. Omdat Liverpool ook wist te winnen van Bordeaux zijn beide ploegen zeker van de laatste 16. PSV had dinsdagavond zelfs voldoende aan een gelijkspel.

PSV haalt voor derde keer op rij de laatste 16

PSV heeft zich voor het derde seizoen op rij weten te plaatsen voor de laatste zestien in de Champions League. Na vele jaren op rij dat het mislukte, lijkt PSV nu een abonnement te hebben op de laatste zestien.

Rode kaart Galatasaray deed wedstrijd kantelen

PSV speelde aanvankelijk een hele moeilijke wedstrijd in eigen huis tegen de Turken van Galatasaray. De poeg van Eric Gerets speelde uitstekend verzorgd voetbal en maakte het daarmee PSV net als in het eerste duel erg lastig. PSV was vooral op de counter gevaarlijk in de eerste helft.

De ommekeer kwam zes minuten voor de rust. Bij een counter hield Tomas de doorgebroken Farfan vast. De verdediger kon met een rode kaart vertrekken. De vrije trap leverde vervolgens niets op. Het leed was toen voor Galatasaray echter al geleden.

Ronald Koeman bracht na rust Jason Culina voor Jan Kromkamp in het veld. PSV kreeg daardoor meer overwicht en kon het duel vervolgens vrij simpel uitspelen naar een 2-0 zege. Eerst kon Simons bijna op de doellijn een door de keeper geblokkeerde bal binnenkoppen. Vervolgens mocht Arouna Kone het afmaken. Hij scoorde dus opnieuw en maakt nu een mooie reeks door.

Koeman trots op elftal

Ronald Koeman liet voor de camera's van de NOS weten heel trots te zijn op zijn elftal. "Het is fantastisch dat we ons na vier wedstrijden al hebben geplaatst. Je moet het toch maar even doen."

"Het ging in eerste instantie vrij moeizaam. Na de rode kaart voor Galatasaray hebben we de wedstrijd professioneel uitgespeeld. We scoorden op de perfecte momenten."

Opstelling PSV

Heurelho Silva Gomes, Jan Kromkamp ('46 Jason Culina), Alex, Manuel Da Costa, Carlos Salcido, Edison Mendez, Timmy Simons, Ibrahim Afellay ('76 Mika V?yrynen), Phillip Cocu, Jefferson Farfan, Arouna Kon? ('86 Isma?l Aissati)

Opstelling Galatasaray

Mondrag?n, Tomas, Song, Ak, Sas, Akman, Ilic ('70 Ates), Inamoto, Sarioglu, Turan ('66 Haspolatli), Karan ('79 Sukur)

PSV on Tour: PSV - galatasaraymarcobinnekamp.nl: Foto's KebabjachtVakT.nl: PSV - Galatasaray
Vroomshoop on Tour: 2E Ronde weer gehaaltPSV Zuipsite: Foto's PSV - Cim Bom BomAcht on Tour: PSV-Galatasaray
psvplanet.nl: PSV - ToerkenRandstadphoolies.nl: 2e ronde!Young Fanatics: psv-galatasaray

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 55 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 ricky_psv  7 2-0 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.29. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.