PSV VERSLAAT MET 10 MAN AJAX: 0-1

12 november 2006
-
-

PSV heeft na de topper tegen AZ (in Alkmaar) ook de topper tegen Ajax (in Amsterdam) weten te winnen. Na ruim een uur spelen besliste Simons de wedstrijd. In de wedstrijd waren slechts weinig echte kansen te noteren. PSV speelde vanuit de verdediging en gunde Ajax het meeste balbezit. De ploeg gaf echter nauwelijks iets weg. Kromkamp was voor de goal van Simons al dichtbij de 0-1. Hij kopte echter totaal vrijstaand van 4 meter over.

Mendez werd in de 71ste minuut met twee keer geel van het veld gestuurd. Toen werd de kracht van de landskampioen uit Eindhoven pas echt duidelijk. Ajax kon nauwelijks kansen afdwingen. Ook niet toen Ten Cate een spits (Huntelaar) voor een spits (Rosenberg) wisselde. PSV koesterde de voorsprong eenvoedig en hoefde slechts eenmaal opgelucht adem te halen na een misverstand in de PSV-defensie. Op aangeven van Kenneth Perez schoot Sneijder naast. Illustratief was dat de kans op 0-2 veel groter was dan die op 1-1. Op de counter was Kone nog dichtbij de 0-2. Hij schoot echter snoeihard op de paal.

[later meer]

Beleef het live verslag nog eens via de link hieronder naar het scorebord.

PSV nu alleen koploper in eredivisie

1. PSV 12 31 31- 6
2. Ajax 12 30 29- 8
3. AZ 12 29 38-10
4. Feyenoord 12 23 22-20

Rood voor Mendez voor wegschieten bal

PSV moest het het laatste deel van de tweede helft met tien man doen. Nadat Mendez net als Afellay en Simons in de eerste helft al geel had gekregen, liep hij in de tweede helft tegen een domme en ook zwaar bestrafte gele kaart op door een bal weg te schieten toen die al uit was.

Koeman: misschien iets teveel gekregen

(Gepost door vinnie2)

Ronald Koeman liet na afloop weten dat de ploegen elkaar weinig ontliepen. Volgens Koeman heeft PSV gezien de verhoudingen mogelijk iets teveel gekregen. 'In de eerste helft was Ajax sterker, in de tweede helft namen wij meer initiatief en was PSV beter toen het nog elf tegen elf was.' Volgens Koeman moet je bij een standaardsituatie altijd wat geluk hebben, zoals PSV had met de 0-1. 'Na de 0-1 en met 10 man hebben we geen kans meer weggegeven. We hadden met Kone zelfs nog kans op de 0-2.'

'Ik denk dat we iets verder zijn dan Ajax, maar Ajax gaf aan dat het verschil tussen beide ploegen niet groot is. Bij een voorsprong zijn we een ploeg die weinig weggeeft en dat konden we ook met tien man laten zien.'

Koeman: tweede gele kaart kinderachtig

Ronald Koeman vond de tweede gele kaart van Mendez waardoor hij van het veld moest een kinderachtige beslissing van de scheidsrechter. Zeker in zo'n wedstrijd moet je in zo'n geval even tot tien tellen, zoals hij ook deed bij een overtreding van Heitinga.

'70 Rosales voor De Mul

marcobinnekamp.nl: Alweer gewonnen ...Vroomshoop on Tour: Foto`s Ajax-PSVRandstadphoolies.nl: Timmy!
psvplanet.nl: Fotoverslag: AJAX - PSvYoung Fanatics: ajax-psvPSV Zuipsite: Foto's Ajax - PSV
VakT.nl: PSV Kampioenen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 28 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Muddler  7 0-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.99. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.