Makkelijke zege tegen 10 van Heerenveen: 3-1

20 januari 2007
-
-

PSV is de tweede seizoenshelft goed gestart. Thuis wist het makkelijk met 3-1 te winnen van Heerenveen. Na een kwartier kwam Heerenveen al met 10 man te staan. Jong-a-pin blokkeerde de doorgebroken Farfan op onregelmentaire wijze en kreeg daarvoor rood en een penalty tegen. Simons zorgde vervolgens voor de 1-0. Door een knappe actie en dito goal van Alves kwam Heerenveen nog wel op 1-1. De met name in de eerste helft wervelende Arouna Kone zorgde een minuut later alweer voor de 2-1 voorsprong. Vanaf de rand van het strafschopgebied kegelde hij de bal schitterend in de verre kruising. De 3-1 nog voor rust kwam opnieuw uit een penalty. Farfan werd vastgehouden en zorgde zelf vanaf de penaltystip voor de 3-1.

PSV speelde een uitstekende eerste helft, maar had het geluk dat Luinge zware beslissingen in het voordeel van PSV nam, waardoor PSV het niet zelf hoefde te doen. In de tweede helft gaf PSV niets weg. Het drong wel aan, maar hoefde niet tot het uiterste te gaan. Met name Farfan had nog wel een paar goede kansen, maar raakte onder andere de paal.

Doelman Gomes geeerd met sfeeractie

Via een prachtige sfeeractie werd doelman Gomes geeerd door het PSV publiek. Door middel van het omhooghouden van borden in de Braziliaanse kleuren geel, groen en blauw en een breed spandoek met de tekst ?Gomes O Goleiro Grande? ontstond er een bijzondere sfeer. De doelman was zichtbaar ontroerd. Gomes dankte het aanwezige publiek met tranen in de ogen.

Een foto van de schitterende actie is te zien op PSV.nl.

Koeman: geen risico hoeven nemen met spelers

Ronald Koeman liet na afloop weten dat de vroege voorsprong hem de mogelijkheid gaf om geen risico te hoeven nemen met spelers. Met het oog op het komende drukke programma wisselde hij Kluivert al in de rust en kon hij ook Vayrynen speeltijd geven en even later Mendez eruithalen. 'Vayrynen heeft zes a zeven weken niet gespeeld en Mendez ook. Dan moet je geen risico nemen als dat niet hoeft.'

Koeman: niet tevreden over tweede helft

Ronald Koeman liet na afloop weten dat de ploeg de winterstop goed lijkt te hebben doorstaan en op dezelfde voet is verder gegaan. Hij was te spreken over het spel in de eerste helft. 'Al werden we wel in het zadel geholpen door de strafschop en de rode kaart.' Na de 1-1 kwamen we snel op 2-1 en vervolgens verdiend op de 3-1. De tweede helft was van onze kant minder. We hebben er soms moeite mee om tempo te blijven spelen bij een voorsprong en dat heb je nodig tegen een ploeg als Heerenveen. We speelden alleen te weinig de man meer situatie uit. Je moet dan gedisciplineerd vanuit je positie spelen. Sommigen nemen dan teveel vrijheid, waardoor je de man meer niet goed uitbuit.'

SC Heerenveen: Jong-a-Pin ('14)

Heurelho Silva Gomes, Jan Kromkamp, Alex, Manuel Da Costa, Carlos Salcido, Edison Mendez ('62 Jason Culina), Timmy Simons, Phillip Cocu, Jefferson Farfan, Patrick Kluivert ('46 Mika V?yrynen), Arouna Kon? ('78 Diego Tardelli)

Opstelling SC Heerenveen

Vandenbussche, Poulsen, Breuer, Dingsdag, Jong-a-Pin, Hanssen, Bosvelt ('75 Johnson), Prager, Pranjic, Alves ('81 Tarvaj?rvi), Nilsson ('46 Bradley)

marcobinnekamp.nl: Gomes O Goleiro GrandePSV on Tour: PSV - Heerenveen
Randstadphoolies.nl: PSV-HeerenveenYoung Fanatics: Vak X bedankt!PSV Zuipsite: Sfeeractie Vak X: "Gomes, O Goleiro Grande!" geslaagd!
Acht on Tour: PSV - Heereveen VakT.nl: PSV-HEE: Actie VakXpsvplanet.nl: Fotoverslag: PSV - SC Heerenveen
Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Heerenveen

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Forza Kezman  6 3-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.97. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.