PSV wint eindelijk weer eens: 0-2 bij Heracles

17 februari 2007
-
-

Na drie duels zonder zege wist PSV eindelijk weer eens te winnen. Op het kunstgras van Almelo werd Heracles met 0-2 verslagen. Het niveau van de Eindhovenaren was echter minder dan in de voorgaande wedstrijden. Farfan en Tardelli beslisten in de slotfase de wedstrijd.

PSV had het zeker in de eerste helft moeilijk met het opportunistische voetbal van Heracles. Met name de kopsterke Friend was steeds gevaarlijk voorin. Aan de andere kant kon PSV veel te weinig kansen creeren. Alleen Cocu kwam twee keer in kansrijke positie voor de goal.

In de tweede helft had PSV meer balbezit, maar leek PSV het toch niet te kunnen afdwingen. In de 74ste minuut viel de goal toch. Maas verdedigde de bal slecht, Farfan kon meenemen en achter de keeper tikken. Na de 0-1 kon PSV het uitspelen. Na een prachtige aanval miste Tardelli een niet te missen kans. In blessuretijd maakte hij dat goed door zijn eigen kans te creeren en vanuit een moeilijke hoek binnen te schieten.

Farfan maakt einde aan uit-syndroom

Jefferson Farfan heeft een einde gemaakt aan zijn eigen uit-syndroom. Begin september scoorde hij nog een penalty in de uitwedstrijd tegen Willem II. Dat was zijn eerste en enige doelpunt in een uitwedstrijd dit seizoen. Alle andere doelpunten scoorde hij in het Philips Stadion.

In een hele matige wedstrijd van zijn kant, wist Farfan in Almelo wel te scoren. Hij kreeg de bal nadat hij goed doorging met een gelukje mee en kon hem half vastgehouden achter de keeper werken.

Goed debuut voor Sun Xiang

De Chinees Sun Xiang kende een goed debuut voor PSV. Ronald Koeman verkoos hem enigzins verrassend boven Alcides als gevolg van de blessure van Da Costa.

Zonder een echte tegenstander toonde hij aan over een goede voorzet te beschikken, altijd aanvallend te denken en hard te durven inspelen. Verdedigend werd hij niet echt getest en had hij wat rare momenten. 17 minuten voor tijd werd hij gewisseld, omdat Koeman voor hem spits Tardelli inbracht.

Carnaval in het PSV vak

Ondanks de matige periode waarin PSV zich bevindt, werd PSV weer enorm gesteund door de meegereisde PSV fans. Die waren veelal in carnavalsstemming en outfit aafgereisd naar Almelo. Onder hen ook de PSV Zuipsite, die met een ludieke actie aandacht besteedden aan de eerdere problemen in Almelo.

Koeman: hopelijk brengt zege de ommekeer

Ronald Koeman liet na afloop weten te hopen dat de zege op Heracles voor de ommekeer zorgt bij PSV. "Zekerheid heb je nooit" aldus Koeman. "Door te winnen kan je hier uitkomen. Er was vanavond te weinig goed voetbal. Ik wijt dat aan de mentale kwestie. Iedere keer komt er weer een stukje druk bij als je steeds niet wint. Daarbij speelden we hier op kunstgras. Daarom kijk ik niet naar de uitvoering. Door te winnen moeten we hier uitkomen."

"Er was weinig goed voetbal. Maar we hebben wel gevochten als team. De 0-1 was een bevrijding in een moeilijke fase van de wedstrijd. Geen van de teams was de bovenliggende partij. Je ziet dat de ploeg meer als voorheen zoekende was. Als je dit soort wedstrijden wint, wordt de rust groter. Dit geeft dan weer extra vertrouwen."

Koeman: Sun zeer verdienstelijk gespeeld

Op de persconferentie na afloop liet Ronald Koeman weten dat Sun Xiang in zijn ogen zeer verdienstelijk gespeeld geeft. "We kozen ervoor om hem wat meer vooruit te laten spelen dan hij de laatste tijd normaal gewend is. Maar we weten ook dat hij als linkerspits is begonnen. Een linkerpoot aan de linkerkant geeft toch wat meer mogelijkheden. In die positie heeft hij uitstekend gespeeld. Hij had een aantal goed voorzetten en heeft goed ingespeeld. Het was zeer verdienstelijk wat hij liet zien."

Uitslag: 0-2 (0-0)

0-1 Jefferson Farfan ('74)
0-2 Diego Tardelli ('89)
Van Egmond
8.500 toeschouwers

PSV: Mika V?yrynen

Heurelho Silva Gomes, Jan Kromkamp ('55 Alcides), Alex, Carlos Salcido, Xiang Sun ('73 Diego Tardelli), Edison Mendez, Timmy Simons, Jason Culina ('62 Mika V?yrynen), Phillip Cocu, Jefferson Farfan, Arouna Kon?

Opstelling Heracles Almelo

Pieckenhagen, Boakye, Smit ('79 Biseswar), Bosnar, Looms, De Vries, Tanghe, Maas, Schilder, Friend, Quansah ('73 Gluscevic)

Randstadphoolies.nl: Heracles-PSVPSV Zuipsite: Geslaagde ludieke actie in Almelo
Acht on Tour: ..PSV on Tour: Heracles - PSVVakT.nl: ANTI COMBI
Vroomshoop on Tour: Foto`s Carnavalsoptocht+Heracles-PSVpsvplanet.nl: Fotoverslag: Heracles - PSVmarcobinnekamp.nl: Foto's vanaf thuisvak

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 43 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Jooskuh  7 0-2 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.98. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.