7 maart 2007
-
Champions League
-

PSV heeft zich gekwalificeerd voor de kwartfinales van de Champions League. De ploeg bereikte de laatste acht door een 1-1 uit bij Arsenal, nadat het eerder al met 1-0 had gewonnen in eigen huis. Alex scoorde zowel voor Arsenal als voor PSV.

PSV had het heel moeilijk tegen Arsenal. De ploeg kon voorin nauwelijks iets creeren en bleef met moeite op de been in de verdediging. Die stond uitstekend opgesteld, maar moest door de druk toch diverse kansen voor Arsenal toestaan.

Adebayor, Tour? en Baptista waren echter niet scherp genoeg en vonden ook dit keer weer een fantastische Gomes op hun weg.

PSV kreeg tegenslag op tegenslag. De kleine selectie moest het al doen zonder Kromkamp en Da Costa. daar kwam Afellay nog eens bij. In de eerste helft viel ook Kone weg met een blessure waardoor de angel uit de aanval verdween.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam daar ook nog een eigen doelpunt van Alex overheen. Bij een voorzet tikte hij geheel vrijstaand de bal in eigen goal. PSV leek vervolgens even te breken. Arsenal kreeg goede kansen. PSV hield met vallen en opstaan stand.

Vijf minuten na de goal hervond PSV zich en kon het zelfs meer gaan voetballen als voorheen in de wedstrijd. De ploeg kreeg steeds meer vertrouwen en wilde op zoek naar dat belangrijke doelpunt.

Dat doelpunt zou er uiteindelijk ook komen. Het was Alex die bij een vrije trap hoog boven zijn tegenstander uitkwam en de bal achter de keeper kopte.

Alex de held van PSV!

Alex was woensdagavond de absolute held van PSV. De centrale verdediger was heer en meester en leidde zijn team van achteruit. De Braziliaan was nauwelijks op een fout te betrappen. Een fout maakte hij wel en die zou hem bijna tot schlemiel maken. Bij een voorzet stak hij een voetje uit waardoor hij de bal in eigen doel trapte. In de slotfase maakte hij het zelf goed door een bal uit een vrije trap binnen te koppen.

Ronald Koeman weer naar kwartfinale

Ronald Koeman is er als coach voor de derde keer op in geslaagd een club naar de kwartfinales van de Champions League te loodsen. Deed hij dat eerder bij Ajax vorig seizoen haalde hij dat kunststukje uit met Benfica en dit jaar dus weer bij PSV. Overigens gebeurde dat drie keer door een Engels team uit te schakelen. In het seizoen 2002/03 eindigde Ajax met 5 gelijke spelen net boven Arsenal in de toen nog 2e ronde Champions League poule.

Blessures voor Kone en Gomes

Na de euforie van de kwalificatie voor de Champions League is er weer overwerk voor de medische staf om de ploeg klaar te stomen voor de slotfase van de competitie.

Kone lijkt daarbij het grootste vraagteken. In de slotfase van de eerste helft moest Arouna Kone van het veld met een knieblessure nadat hij zijn knie verstrekte. Met een bandage probeerde hij het nog wel, maar hij kon echt niet verder.

Ook Gomes kampt met een lichte blessure. Die leek hij op te lopen bij het juichen na het doelpunt van Alex. In de laatste minuten greep hij vervolgens enkele malen naar zijn been en liep hij enigszins hinkend rond. Hij kon het duel echter gewoon uitspelen.

Cocu enige Nederlander bij PSV, Arsenal zonder Engelsen

Door het ontbreken van Kromkamp was Cocu de enige Nederlander bij PSV in de basis tegen Arsenal. Bij de Engelse tegenstander stond zelfs geen enkele Engelsman in de basis.

250ste wedstrijd voor Cocu voor PSV, 850ste in totaal

Het duel tegen Arsenal was voor Cocu een bijzonder jubileum. De middenvelder speelde zijn 850ste wedstrijd op het hoogste niveau. Het was ook zijn 250ste officiele duel voor PSV. Verder speelde hij ook nog 101 duels voor het Nederlands elftal. De overige wedstrijden kwam hij uit voor Barcelona, AZ en Vitesse.

Koeman: een onbeschrijfelijke wedstrijd

Ronald Koeman sprak na afloop tegenover de NOS over een onbeschrijfelijke wedstrijd. "Natuurlijk, die eigen goal van Alex was waardeloos. Maar daarna drukte Arsenal niet door. Ze hinkten een beetje op twee gedachten. Na de gelijkmaker van Alex was het gedaan. Arsenal had de moed en de kracht niet meer om terug te vechten. Dit was al een lekker toetje, ik ben benieuwd welke tegenstander er vrijdag bij de loting uitrolt", aldus Koeman.

Opstelling PSV

Heurelho Silva Gomes, Csaba Feher, Alex, Carlos Salcido, Xiang Sun, Edison Mendez ('89 Mika V?yrynen), Timmy Simons, Phillip Cocu, Jason Culina, Arouna Kon?, Jefferson Farfan ('89 Eric Addo)

Opstelling Arsenal

Lehmann, Tour?, Silva, Gallas, Clichy ('85 Walcott), Chleb, F?bregas, Den?lson, Ljungberg ('76 Diaby), Adebayor, Baptista ('66 Henry)

PSV on Tour: Arsenal - PSV !!! KWARTFINALE!!!Acht on Tour: ..Randstadphoolies.nl: Kwartfinale!
VakT.nl: ALEX ! ALEX !marcobinnekamp.nl: Foto's Arsenal - PSVPSV Zuipsite: Madness in London
Vroomshoop on Tour: Foto`s Arsenaaal-PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 89 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

10 Sjefkoning  7 1-1 (0-0)
11 one-of-the-six-loosbroek  7 1-1 (0-0)
12 keeskarel  7 1-1 (0-0)
13 PSVkampioen  7 1-1 (0-0)
14 kale  7 1-1 (0-0)
15 LeonEros  7 1-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.04. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.