Afellay leidt PSV naar moeizame zege: 0-2

19 augustus 2007
-
-

PSV is de competitie begonnen met een zege op het kunstgras van Heracles. PSV kwam daarbij met de schrik vrij. Pas zeven minuten voor tijd wist PSV's beste man Ibrahim Afellay de 0-1 met een schuiver binnen te schieten. In blessuretijd verdubbelde Zonneveld na een assist van Afellay de score nog. PSV kon in de matige wedstrijd aanvallend geen vuist maken. Ronald Koeman kon geen beroep doen op de aanvallers Danko Lazovic (geschorst), Kenneth Perez en Jefferson Farfan (geblesseerd).

PSV boekt 2e uitoverwinning in 2007

PSV heeft vandaag tegen Heracles pas zijn 2e uitoverwinning in 2007 geboekt. In de 2e seizoenshelft van vorig seizoen werd er op verplaatsing alleen gewonnen bij hetzelfde Heracles. Een bezoek aan Roda JC, Sparta, Excelsior, NAC, NEC en FC Utrecht leverden geen drie punten op.

PSV op doelsaldo zesde

Na een speelronde zijn er zeven clubs met drie punten. PSV staat op doelsaldo zesde.

(Gepost door Thomas Luijben)

Ronald Koeman liet na afloop weten opgelucht te zijn met de drie punten. "Opgelucht, want het gaat nu pas echt om de punten." De PSV coach vond dat zijn elftal er vandaag wel stond. De overwinning was verdiend, al vielen de goals juist in de mindere tweede helft. Maar ik vond dat we in de eerste helft al hadden moeten scoren. Toen hadden we drie behoorlijk grote kansen. Je weet dat het moeilijk voetballen is tegen een ploeg die inzakt. Zeker op kunstgras dat erg droog was, waardoor de bal moeizaam loopt. In de tweede helft was het een ander beeld."

Koeman: het gaat snel met Afellay

Afellay was tegen Heracles de absolute leider van PSV. 'Het gaat inderdaad hard met hem', aldus Ronald Koeman. 'Het is zeldzaam dat een middenvelder een man uitspeelt en een versnelling heeft. je zag ook dat de tegenstander drie keer geel nodig had om hem te stoppen en misschien wel rood had moeten hebben. Afellay ontwikkelt zich fantastisch.'

Afellay: blij voor het elftal

Ibrahim Afellay liet na afloop weten blij te zijn voor het elftal dat PSV alsnog wist te winnen. "Dit is een hele stugge ploeg. We wisten van te voren dat het moeilijk zou worden. We kregen twee hele goede kansen in de eerste helft en ik vond dat we toen goed speelden. Als het doelpunt niet valt, gaan de minuten wegtikken. Dan wordt het steeds moeilijker. Ik ben blij voor het elftal dat de goal alsnog viel. Dat ik dan dat goaltje meepak, is meegenomen voor mij."

Heracles Almelo: Van den Bergh

Heurelho Silva Gomes, Alcides, Eric Addo, Carlos Salcido, Mike Zonneveld, Ismail Aissati ('74 Jonathan Reis), Ibrahim Afellay, Timmy Simons, Edison Mendez ('60 Fagner Conserva Lemos), Otman Bakkal, Arouna Kon? ('86 Slobodan Rajkovi)

Opstelling Heracles Almelo

Pieckenhage, Boakye, Bosnar, Wuytens, Looms, Bridji ('64 Quansah), De Vries ('46 Gluscevic), Maas, Klavan, Everton ('82 Daelemans), Van den Bergh

marcobinnekamp.nl: Gewonnen ...Young Fanatics: De eerste 3 punten!Acht on Tour: Heracles Almelo - PSV
PSV Zuipsite: Foto's Heracles Almelo - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 79 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Ricardo Izecson Santos  7 0-2 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.22. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.