PSV verslaat Feyenoord met 4-0

23 september 2007
-
-

PSV heeft een uitstekende zege behaald op Feyenoord. In het Philips Stadion werd het 4-0 voor PSV. Die score was zeker niet geflatteerd, PSV liet kansen op een hogere score liggen.

Voor rust nam PSV al afstand genomen van Feyenoord. Halverwege stond het 3-0. Kenneth Perez scoorde twee keer, Edison Mendez zorgde tussendoor voor de 2-0. Met name de doelpunten van Perez waren van grote klasse. De eerste goal was een volley vanaf de zijkant van het veld, die in de kruising terecht kwam. De tweede was zo mogelijk nog mooier. Van 18 meter schoot de Deen de bal snoeihard langs doelman Henk Timmer. Via de paal belandde de bal in het net.

In de tweede helft had PSV diverse mogelijkheden om verder uit te lopen. Met name Lazovic verzuimde dat, een keer schoot hij op de paal. Datzelfde deed overigens ook Jonathan de Guzman. Invaller Koevermans bepaalde de eindstand vlak voor het einde echter nog op 4-0.

PSV op een doelpunt tweede achter Ajax

PSV komt een doelpunt tekort voor de eerste plaats. In doelsaldo staan Ajax en PSV gelijk, maar PSV heeft minder doelpunten gescoord.

Eerste minuten voor Tommie van der Leegte

Tommie van der Leegte heeft zijn eerste minuten gemaakt in een offici?le wedstrijd van PSV vanmiddag. In de 79e minuut van de tweede helft mocht hij bij een 3-0 stand invallen voor Kenneth Perez.

Nieuw record: 5 duels zonder tegentreffers

PSV heeft een nieuw clubrecord gevestigd door de eerste vijf duels door te komen zonder tegentreffer. Nooit eerder hoefde het de eerste vijf duels op rij geen tegentreffer toe te staan.

Perez: dit was wel lekker

Kenneth Perez was net als tegen CSKA Moskou uitblinker. "Het doel was om Feyenoord terug op aarde te krijgen na vier overwinningen. De eerst helft was wel lekker. Ik denk dat wij toen heel goed druk hebben gezet. Zij kwamen niet aan voetballen toe. In de rust was het eigenlijk wel gelopen. In de tweede helft vergaten we een beetje om druk te zetten waardoor ze beter aan voetballen toekwamen. Met mij zelf ging het lekker. Ik probeer het zo goed mogelijk te doen en topwedstrijden zoals woensdag en nu zijn dan het leukst om te spelen. Ik heb ook jarenlang op links gespeeld, maar zoals nu is misschien wel beter voor mij. Het waren inderdaad mooie goals. Iedereen heeft het over de tweede via de paal, maar de eerste vond ik technisch veel moeilijker."

Koeman: verdiende zege voor PSV

Ronald Koeman sprak na afloop over een verdiende ruime zege. We hadden wel eerder op 1-0 moeten komen. Feyenoord is maar een keer gevaarlijk geweest. Maar ik ben meer dan tevreden met een 4-0 zege op de koploper. We hebben Feyenoord op hun zwakte gepakt. We hebben druk op Hofland gezet. Feyenoord heeft daardoor geen moment kunnen opbouwen en rust gehad. We zochten snel de diepte met onze aanvallers die allen sneller zijn dan de verdedigers van Feyenoord. We hebben Feyenoord met 2 linksbenige verdedigers tactisch goed aangepakt. We hadden nog meer kunnen of misschien wel moeten scoren. Onze teamprestatie was geweldig. De Champions League heeft ons het tempo gebracht en de agressiviteit in de loop der jaren."

"Het is een lange weg naar de titel, maar deze wedstrijd geeft voor de komende periode heel veel vertrouwen."

Opstelling PSV

Heurelho Silva Gomes, Jan Kromkamp, Eric Addo, Carlos Salcido, Mike Zonneveld, Edison Mendez, Timmy Simons, Jason Culina, Jefferson Farfan ('61 Ismail Aissati), Danko Lazovic ('68 Danny Koevermans), Kenneth Perez ('79 Tommie van der Leegte)

Opstelling Feyenoord

Timmer, Lucius, Hofland ('89 Greene), Bahia, De Cler, Sahin, Hofs ('74 Mols), Van Bronckhorst, De Guzman, Makaay, Bruins ('62 D. Buijs)

marcobinnekamp.nl: Nog steeds geen doelpunt tegen ...Young Fanatics: Ze worden nooit meer kampioenRandstadphoolies.nl: Supersunday: PSV overklast Feyenoord
Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-FeyenoordAcht on Tour: .PSV Zuipsite: PSV - Feyenoord + Banner Battlle

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Sting(a)  4 1-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.52. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.