Eerste nederlaag PSV in Heerenveen

3 november 2007
-
-

PSV heeft zich zonder Ronald Koeman geen goede dienst bewezen in de Eredivisie, door met 2-1 te verliezen bij SC Heerenveen. De Eindhovenaren kunnen morgen op de ranglijst voorbijgestreeft worden door zowel Ajax als Feyenoord, als zij wel winnen. Het verlies in Heerenveen was de eerste verliespartij van het seizoen van PSV.

Op een nat, glad veld speelde de wedstrijd zich op het begin vooral af op het middenveld. Beide clubs kregen wel wat kansen; Heerenveen vooral via oud-PSV'er Beerens. Licht tegen de verhouding in, kwamen de Eindhovenaren echter op voorsprong. Lazovic kon een voorzet van Perez na een fout van Vandenbussche binnentikken.

Lang duurde de voorsprong echter niet. Een makkelijk gegeven vrije trap werd binnengekopt door Bak Nielsen, wat 1-1 betekende. In het vervolg van de eerste helft werd de wedstrijd leuker. PSV mocht zich vlak voor rust echter nog in de handjes knijpen dat het 1-1 bleef, toen Alves een enorme kans op aangeven van Beerens miste.

Beide ploegen begonnen fel aan de tweede helft. Over en weer ontstonden kansen, nu met een overwicht voor PSV. Het doelpunt viel echter voor de thuisploeg. Een schot van Sulejmani werd van richting veranderd en viel op die manier achter Gomes: 2-1.

PSV nam vervolgens nog meer het heft in handen. Dat resulteerde onder andere in een enorme kans van Koevermans, die naast ging. Het was echter definitief over, toen Mendez aan de noodrem moest trekken bij een counter van Heerenveen en zijn tweede gele kaart kreeg.

Koppositie op de tocht

Het verlies tegen SC Heerenveen betekent dat PSV op 23 punten blijft staan, na de 10e wedstrijd van het seizoen. Ajax en Feyenoord spelen morgen pas hun tiende en staan beide op 21 punten. Bij thuiswinst tegen respectievelijk Roda JC en De Graafschap kunnen zij dus op 24 komen. SC Heerenveen staat voorlopig vierde, met 17 punten.

Ongelukkig debuut Wouters als hoofdcoach PSV

Door de bliksemtransfer van Ronald Koeman naar Valencia zat tegen SC Heerenveen plots Jan Wouters als hoofdtrainer op de bank bij PSV. Sinds zijn ontslag bij Ajax begin 2000 weer voor het eerst. Destijds was een nederlaag tegen FC Twente de laatste wedstrijd. Ditmaal zegevierde SC Heerenveen.

Wouters speelde niet in een veel afwijkende opstelling dan de fans van Koeman gewend waren. Hooguit de basisplaats van Alcides was opvallend te noemen. Wouters wisselde tweemaal: Koevermans voor Perez en Aissati voor Farfan.

PSV Zuipsite: Foto's Fryslan - Brabant

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Brabantia Nostra  5 2-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.21. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.