PSV laat punten liggen tegen AZ

11 november 2007
-
-

PSV heeft zondagmiddag in het Philips Stadion punten laten liggen tegen AZ. De ploeg kwam ondanks een overwicht niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Jefferson Farfan maakte in de tweede helft de gelijkmaker via een vrije trap. Met name in de tweede helft was PSV de bovenliggende ploeg, maar kon het dat niet in de score tot uitdrukking brengen.

PSV profiteert niet van gelijkspel Feyenoord-Ajax

PSV heeft niet geprofiteerd van het gelijkspel in de topper tussen Feyenoord en Ajax. Bij een zege had PSV de koppositie weer over kunnen nemen. Nu staat het een punt achter op Ajax en Feyenoord.

1. Ajax 11 25 33-13
2. Feyenoord 11 25 21- 9
3. PSV 11 24 25- 6

Een punt uit drie duels voor Wouters

Jan Wouters gaf na afloop aan dat dit in principe zijn laatste wedstrijd was als hoofdcoach van PSV. 'Maar alle opties blijven open. Als PSV me vraagt, dan doe ik dat wel. Ik heb immers nog een contract hier' aldus Wouters.

Volgens de interim-coach kan je niet spreken van een dip na een punt uit drie duels onder zijn leiding. 'Dat is natuurlijk nooit leuk. Maar van een dip kan je niet spreken. We staan slechts een punt achter op de kop. Het waren daarbij alledrie behoorlijke wedstrijden.'

Blessures voor Salcido en Koevermans

PSV is niet ongeschonden uit het duel tegen AZ gekomen. In de tweede helft moesten Salcido en Koevermans geblesseerd uitvallen. Koevermans kampte in de rust al met een voetblessure. Wouters bracht Zeefuik voor hem in het veld en niet Bakkal omdat hij Lazovic aan de linkerkant wilde houden om het gevaar van Steinsson af te dekken.

Van Gaal: we hadden hier kunnen winnen

Louis van Gaal vond eigenlijk dat zijn ploeg had kunnen winnen in Eindhoven. 'Gezien het laatste deel van de wedstrijd was het wel een terechte uitslag. Maar als ik zie hoe we in de eerste helft speelden en in de tweede helft voorin geen aanspeelpunt meer hadden... Daardoor kwam PSV in de wedstrijd, daar hadden ze daarvoor heel veel moeite mee. In de eerste helft speelden we veel beter en hadden we mogelijkheden en kansen om de voorsprong uit te breiden. We hadden het duel onder controle en maakten een schitterende goal. PSV had daar maar een kans van Lazovic tegenover.'

Wouters: zege was verdiend geweest

Jan Wouters vond dat een overwinning er wel in had gezeten tegen AZ. 'We hebben met veel risico druk weten te zetten op AZ en daardoor vaak een op een gespeeld. Dat AZ dan wat counters had, lag opgesloten in ons spel. Maar ik had het gevoel dat er ook in de eerste helft meer inzat. Ik was heel tevreden over onze eerste helft. In de tweede helft zat er veel meer in. We hadden verdiend om hier te winnen. AZ is geen moment in hun eigen spel geweest.'

Gevraagd naar Lazovic die het steeds aan de stok had met tegenstanders en scheidsrechter liet Wouters weten dat hem dat helemaal niet was opgevallen. 'Hij heeft geen kaarten gehad, dus deed niets wat de scheidsrechter niet goed vond.'

Van Gaal: PSV heeft me geweldig ontvangen

Louis van Gaal had op de persconferentie een compliment voor de organisatie van PSV. De coach liet weten 'ongelofelijk geweldig' ontvangen te zijn. 'Alles was heel goed geregeld. Ik zat op dezelfde hoogte als mijn assistenten.'

AZ: Mendes da Silva

Heurelho Silva Gomes, Eric Addo, Carlos Salcido ('78 Slobodan Rajkovic), Dirk Marcellis, Jan Kromkamp, Timmy Simons, Kenneth Perez ('67 Ismail Aissati), Mike Zonneveld, Jefferson Farfan, Danny Koevermans ('78 Genero Zeefuik), Danko Lazovic

Opstelling AZ

Waterman, Steinsson, Jaliens, Mendes da Silva, Opdam, De Zeeuw ('88 Jenner), Agustien, Cziommer, Pocognoli ('78 Koenders), Dembélé, Ari ('46 El Hamdaoui)

PSV Zuipsite: Foto's PSV - Retteketetteketet AZPSV BHS: Foto's thuiswedstrijd PSV-AZPSV-youth-support: psv-az
marcobinnekamp.nl: Philips Sport Vereeniging !!PSV on Tour: PSV - azYoung Fanatics: PSV - AZ
Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-AZAcht on Tour: .

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 roefs44  5 1-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.