PSV krijgt pak slaag van Roda JC

7 december 2007
-
-

PSV heeft in eigen huis een pak slaag gekregen van Roda JC. Negen minuten voor tijd stond het zelfs 0-4 voor Roda JC en die ploeg had genoeg kansen op meer. Uiteindelijk zou het nog 2-4 worden. PSV mocht Gomes danken dat het bij vier tegentreffers bleef. De keeper pakte een paar goede ballen en had ook het geluk dat de aanvallers van Roda JC geen goalgetters zijn. PSV leek een totale offday te hebben, alleen de al genoemde Gomes onttrok zich aan de malaise.

Supporters steunen Gomes

Voor en gedurende de gehele wedstrijd werd Gomes hartstochtelijk toegezongen door de fans van PSV. De keeper stond vlak na rust zelfs met tranen in het veld vanwege dat eerbetoon. Na afloop maakte hij nog een soort ereronde om alle fans te bedanken.

50ste thuisduel achtereen waarin PSV scoort

Blij zal niemand er mee zijn, maar met de twee late doelpunten tegen Roda JC behielden de Eindhovenaren de enorme reeks in stand van thuiswedstrijden waarin het achtereen wist te scoren. Het laatste competitieduel dat PSV in het Philips Stadion droog bleef staan was op 18 december 2004, toen hetzelfde Roda JC met 0-2 te sterk was. In totaal staat de teller nu op 50 duels achtereen met minimaal een PSV treffer van PSV-zijde.

Drama voor Davy de Fauw

Voor uitblinker Davy de Fauw eindigde het duel tegen PSV in een drama. De verdediger werd door Atteveld uit het veld gehaald omdat zijn vader in het Philips Stadion onwel was geworden. Gezien de ernst van de situatie besloot Roda JC de speler direct uit het veld te halen. Atteveld liet in een eerste reactie weten daarna eigenlijk niet meer met de wedstrijd te zijn bezig geweest.

Wouters: op alle fronten afgetroefd

Jan Wouters liet na afloop weten dat hij vond dat PSV op alle fronten is afgetroefd door Roda JC. 'Ze waren scherper in de duels, voetballend veel beweeglijker, in de omschakeling beter, eigenlijk waren ze op alle fronten beter. Ik moet gewoon complimenten geven aan Roda JC. In de eerste helft kwamen we 0-2 achter, maar het had 0-4 kunnen zijn. We begonnen nog vrij goed in de eerste tien minuten. Daarna kwamen we veel te open te staan. We hadden simpel balverlies en stonden veel te ver uit elkaar. Dan probeer je nog te wisselen om met Culina meer balans op het middenveld te krijgen, maar het kwaad was toen al geschied. In de rust probeer je dan nog wat om te zetten met Aissati, maar als je dan direct na rust de 0-3 om de oren krijgt, is het gespeeld.'

PSV: Jason Culina

Heurelho Silva Gomes, Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Slobodan Rajkovic, Mike Zonneveld, Edison Mendez ('46 Ismail Aissati), Timmy Simons, Ibrahim Afellay, Otman Bakkal ('39 Jason Culina), Jefferson Farfan, Danny Koevermans

Opstelling Roda JC

Castro, Saeijs, De Fauw ('74 Van Kouwen), Kah, Tioté, Meeuwis, Hadouir, Bodor, Lamah ('89 Jansen), Oper ('82 Yulu Matondo), Cissé

PSV BHS: PSV maakt zich ten schande op de vrijdagavond...PSV-youth-support: psv-roda jc
Young Fanatics: SchaamtePSV Zuipsite: PSV - Roda JCPSV on Tour: PSV - Roda jc

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Kietelaar  2 2-1 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 2.37. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.