PSV niet langs 10 man van VVV: 1-1

20 januari 2008
-
-

PSV is er niet in geslaagd de goede start van de competitie onder Sef Vergoossen te continueren. In Venlo kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. VVV moest daarbij al na een half uur spelen met 10 man verder nadat Reekers met zijn tweede geel van het veld moest.

VVV kwam al na twee minuten op voorsprong. Ofrany scoorde een prachtige goal door via een boogbal van een meter of veertien Gomes te verschalken. PSV ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die binnen het kwartier. Na een aanval kwam de bal voor de voeten van Dzsudzsák, die makkelijk kon binnenwerken.

Na een half uur spleen kwam VVV met tien man te staan toen Reekers zijn tweede geel kreeg. Hij kreeg die na een forse charge op Gomes. Die kreeg uiteindelijk zelfs pijnstillers en kon daarna weliswaar moeizaam verder.

PSV zette vooral in de tweede helft veel druk. dat leverde voldoende kansen op, maar de goal viel niet. Afellay was het dichtst bij een treffer, maar raakte de paal.

Ranglijst: PSV blijft drie punten voor na gelijkspel Ajax

Net als PSV speelde ook Ajax (uit bij NEC) met 1-1 gelijk. De voorsprong blijft daardoor drie punten op Ajax.

1. PSV 19 40 41-15
2. Ajax 19 37 53-27
3. Feyenoord 19 36 35-16
4. FC Twente 20 36 33-17
5. FC Groningen 20 36 32-33

Vergoossen: met een beetje geluk hadden we gewonnen

Sef Vergoossen vond dat zijn ploeg in Venlo eigenlijk had moeten winnen. 'Met een beetje geluk hadden we ook gewonnen. De intentie is er, de uitvoering moet beter. De omschakeling is soms nog niet goed. Sommige spelers wilden zo graag dat ze uit de positie lopen. Als je je als ploeg met 10 man goed organiseert, is het helemaal niet zo makkelijk om daar tegen te spelen. Wij wilden te geforceerd de 2-1 maken. De meeste ploegen verkijken zich op VVV. Het is een compact, goed georganiseerd elftal. Daar hadden we het moeilijk mee. Maar we hadden zeker in de tweede helft de goal kunnen maken. Ik vind het nog niet zo negatief.'

VVV thuis gelijk tegen alle topclubs

Met het gelijkspel tegen PSV, bereikt VVV een unieke trilogie. Dit seizoen speelde de ploeg in Venlo ook gelijk tegen zowel Ajax als Feyenoord.

VVV Venlo: Reekers ('32)

Heurelho Silva Gomes, Jan Kromkamp, Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Alcides ('73 Mike Zonneveld), Timmy Simons, Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, Balázs Dzsudzsák, Jefferson Farfan, Danko Lazovic ('73 Danny Koevermans)

Opstelling VVV Venlo

Wintjens, Mampuya, Reekers, Verdellen, Fleuren, Kahya, Linssen, Auassar, Amrabat, Oost ('46 Honda), Ofrany ('73 Soltani)

PSV on Tour: vvv - PSVPSV Zuipsite: Foto's Duitsland - NederlandRood Witten: De duitse muur valt niet om
Randstadphoolies.nl: Punten verlies in VenloPSV-youth-support: vvv-venlo uit

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 braboloco  3 1-3 (1-1)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.39. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.