Koevermans redt PSV: 2-1

26 januari 2008
-
-

Danny Koevermans heeft PSV gered van een blamage tegen Excelsior. De ploeg was veel sterker dan Excelsior, maar liet het na om afstand te nemen. Dat kwam de ploeg in de slotfase bijna nog een duur te staan toen Den Ouden de gelijkmaker maakte. In blessuretijd redde Koevermans PSV echter door de 2-1 binnen te schieten. Excelsior was kwaad omdat het vlak daarvoor geen vrije trap kreeg.

PSV begon behoorlijk aan de wedstrijd en stond dan ook al na zeven minuten op voorsprong via een doelpunt van Dzsudzsak. Pique gaf een slechte terugspeelbal. Een alerte Lazovic zat er tussen en gaf Farfan de mogelijkheid met een goede assist Dzsudzsak in staat te stellen te scoren. PSV gaf in de eerste helft niets weg. het had continu balbezit, maar creëerde veel te weinig tegen een compact verdedigend Excelsior.

In de tweede helft zakte PSV weg in niveau en gaf Excelsior de ruimte om af en toe naar voren te voetballen. PSV was weinig geïnspireerd en leek daarvoor gestraft te worden toen Den Ouden werd vrij gespeeld en goed inschoot, onhoudbaar voor Gomes. PSV moest in de laatste 10 minuten alsnog op zoek naar de winnende treffer en vond die in blessuretijd via Koevermans. Bij die aanval claimde Excelsior een vrije trap na een duw van Afellay. PSV mocht echter door. De kopbal van Lazovic belandde op de lat. Via de doellijn stuiterde hij terug het veld in en vervolgens kon Koevermans de 2-1 erin jagen.

Dure gele kaart voor Afellay

Ibrahim Afellay is geschorst voor het duel tegen Ajax. De spelmaker van PSV liep in het begin van het duel tegen Excelsior tegen een domme gele kaart op. Terwijl Excelsior in de opbouw was, nog vlak voor het eigen strafschopgebied, kwam Afellay erg fel in, waarvoor hij geel kreeg. Het was zijn vijfde van dit seizoen, waardoor hij automatisch een duel schorsing krijgt.

Vergoossen: tempo moet 30% hoger

Sef Vergoossen vond dat het tempo tegen Excelsior veel te laag lag. 'Dat moet 30% hoger. Onze ploeg heeft daar schijnbaar moeite mee. De ploeg wil wel, maar als de tegenstander de ruimtes klein maakt, hebben we daar moeite mee.'

'Het begon heel goed met de vroege goal. Daarna waren we heel veel in balbezit, maar we waren niet in staat om dat tempo te maken om kansen af te dwingen. In de tweede helft zie je vervolgens dat het steeds onrustiger wordt. De omschakeling wordt moeizamer en de ruimtes groter. Dan weet je dat de goal aan de andere kant ook kan vallen. De wedstrijd wordt alleen beslist door doelpunten, niet door balbezit. Wij maakten geen aanspraken op de winst door kansen te creëren.'

Opstelling PSV

Heurelho Silva Gomes, Jan Kromkamp, Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Alcides ('79 Slobodan Rajkovic), Jefferson Farfan, Timmy Simons, Ibrahim Afellay, Jason Culina ('61 Danny Koevermans), Balázs Dzsudzsák, Danko Lazovic

Opstelling SBV Excelsior

Van Nieuwenhuijzen, Bandjar, Van Steensel, Demir, Piqué, Braber, Altheer ('68 Voskamp), Luyckx, Pardo, Den Ouden, Steur ('79 Van Guldener)

Rood Witten: Foto's+filmpje PSV - ExcelsiorVroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Excelsior
PSV on Tour: PSV - Excelsior (heel snel vergeten)PSV Zuipsite: Foto's PSV - Excelsior

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Kas  5 3-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.06. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.