Eenvoudige 2-0 zege voor PSV tegen Helsingborg

13 februari 2008
-
Europa League
-

Zonder zelf voluit te gaan heeft PSV de eerste wedstrijd van de UEFA Cup strijd tegen Helsingborg gewonnen. In het Philips Stadion werd het 2-0 voor PSV. PSV had vooraf al aangegeven voor zekerheid te gaan en de nul te willen houden. De ploeg liet daarvoor zelfs Farfan uit het elftal voor de meer verdedigend ingestelde Zonneveld. Spektakel werd het daardoor echter nooit.

Na zeven minuten kwam PSV al op voorsprong. Danko Lazovic versierde opzichtig een penalty en kreeg die ook. Simons benutte dit buitenkansje feilloos. na ruim een half uur spelen verdubbelde Lazovic zelf te scoren toen hij na een schot van Afellay via de rebound makkelijk in kon tikken.

Helsingborg kon daar vooral in de eerste helft nog wel enkele goede kansen tegenover stellen. Na rust had PSV het verdedigend wel op orde.

PSV opnieuw zonder Sef Vergoossen

PSV moest het tegen Helsingborg opnieuw stellen zonder Sef Vergoossen. De PSV coach bleek woensdag nog niet voldoende hersteld om alweer naar Eindhoven te komen. Dwight Lodeweges nam daarom de honneurs weer waar.

Slavia - Tottenham pas op donderdag

(Gepost door koja)

Het UEFA Cup duel tussen Slavia Praag en Tottenham Hotspur wordt pas op donderdag gespeeld. De winnaar van PSV - Helsingborg speelt in de achtste finale tegen de winnaar van Slavia - Tottenham.

Zweedse fans aangehouden met vuurwerk

(Gepost door Henk Huppelschoten)

De politie heeft op de snelweg A12 bij Arnhem vuurwerk in beslag genomen, zo meldt M-FM. Een groep van Zweedse voetbalsupporters had op een parkeerplaats een vuurwerkbom laten ontploffen. De knal werd opgemerkt door agenten die op de snelweg reden. De zo'n zestig Zweden hebben het vuurwerk ingeleverd, zoals rotjes en vuurpijlen.

Slechts 21.500 toeschouwers na boycot

De onvrede over de hoge toegangsprijzen en de boycot van verschillende supportersgroepen van PSV heeft er uiteindelijk toe geleid dat er slechts 21.500 toeschouwers aanwezig waren bij het duel tussen PSv en Helsingborg.

Simons: geen gekke dingen doen bij 2-0

Timmy Simons liet na afloop weten dat het doel was om de nul te houden en op gepaste momenten te scoren. "We moesten vooral geen treffer tegenkrijgen. Bij 2-0 moet je dan niets geks doen en een goede balans houden. In de tweede helft zijn we misschien iets te weinig gekomen. Dat zijn dingen waar we nog aan moeten werken."

Lodeweges: doelstellingen behaald

(Gepost door Bas_1979)

Dwight Lodeweges was na afloop een tevreden man. "We wilden graag een goal maken en het liefst de tweede dan ook. Daarnaast wilden we absoluut geen doelpunt tegenkrijgen. Dat is gelukt."

"We speelden iets anders dan tot nu toe. We wilden op het middenveld een vrije man creeren en hebben daar ook in de rust nog uitgebreid over gepraat. We wilden nog wel voor de derde goal gaan op die manier, maar het was ook heel belangrijk om geen doelpunt meer tegen te krijgen."

"In de eerste helft kregen we nog een paar kansen tegen. Dat lag niet zozeer aan de tactiek, maar dat waren meer persoonlijke fouten. We vonden het twee heel gevaarlijke spitsen, de angel van de ploeg. Daarom hebben we besloten er drie man op te zetten, anders ga je grote ruimtes achter je verdedigers laten."

[video] Reacties Lodeweges, Simons en Larsson

Lazovic erkent schwalbe

Op Telegraaf.nl erkende Danko Lazovic dat de penalty een schwalbe was. "Vallen was de enige optie van dat moment. Ik ging voor de bal en zag de keeper komen, dus liet me vallen. Eigenlijk is het geen penalty, maar de scheidsrechter zag het niet, dus ik had geluk."

Helsingborg: Lantz

Heurelho da Silva Gomes, Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Alcides ('65 Slobodan Rajkovic), Jan Kromkamp, Otman Bakkal, Timmy Simons, Ibrahim Afellay, Mike Zonneveld, Balázs Dzsudzsák, Danko Lazovic ('71 Danny Koevermans)

Opstelling Helsingborg

D.Andersson, Ekstrand, Jakobsson, C.Andersson, Landgren, Kolár ('78 Unkuri), Lantz, Skúlason, Makondele, Larsso, Omotoyossi

Rood Witten: Boer tot melkkoeAcht on Tour: ..
Randstadphoolies.nl: PSV-Helsingborg 2-0PSV Zuipsite: Foto's PSV - Helsingborgs I.F.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 DUB  6 2-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.06. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.