Penalty brengt PSV 0-1 zege

16 februari 2008
-
-

In een matige wedstrijd in Tilburg heeft PSV met 0-1 gewonnen. Pas zes minuten voor tijd viel de winnende treffer uit een penalty van Simons. Al in de eerste helft had PSV een penalty moeten krijgen voor een handsbal in het strafschopgebied. Die kreeg het toen niet. In de slotfase zocht Afellay de keeper op en werd hij licht getoucheerd. Op dat moment kreeg PSV de penalty wel en wist PSV alsnog te winnen.

Beleef het duel nogmaals via de link hieronder naar het live wedstrijdverslag van Bas-1979

Aerts: Afellay liep tegen mij op

Aerts was niet te spreken over de penalty die hij tegen kreeg. 'Ik raakte hem niet. Ik ga gewoon voor de bal en dan loopt Afellay tegen mij op. Ik snap er niets van. Dan moet je als scheidsrechter ook mans genoeg zijn en geel geven. Maar we moeten ook naar onszelf kijken, we mogen de bal daar nooit op die manier verliezen.'

Vergoossen: we wilden Koevermans al vlak na rust brengen

Sef Vergoossen liet na afloop weten dat de omstandigheden hem noopte om Koevermans pas laat in te brengen. 'We wilden hem al kort na rust brengen. Maar Alcides was niet helemaal fit en Zonneveld was in de rust al een vraagteken. Daar zaten we mee. Om toch balans te houden moesten we Mendez inbrengen en Afellay tijdelijk in de spits zetten totdat we zeker wisten hoe het met Alcides zou gaan. Dat was de reden dat we langer met Danny moesten wachten als we zouden willen.'

Afellay: in mijn ogen wel een penalty

Ibrahim Afellay liet na afloop weten dat het in zijn ogen wel een penalty was. 'Ik werd de diepte ingespeeld. Vervolgens wil ik de keeper omspelen en op dat moment tikte hij mijn benen aan' aldus de middenvelder van PSV.

Na afloop was hij even het middelpunt van een opstootje. 'Ik wilde de speler van Willem Ii een hand geven. Hij wilde echter geen hand gevenm prima. Achteraf wil hij het dan toch wel, dan hoeft het voor mij niet meer.'

'We hebben Europees gespeeld deze week, de vermoeidheid zat er vandaag toch wel in. Als je deze wedstrijden toch wint, is dat heel belangrijk voor het kampioenschap. Dat dubbele programma dat we al geruime tijd spelen gaat zijn tol toch eisen. Dan is het logisch dat er op sommige momenten de vermoeidheid insluipt. Met drie punten mag je dan dik tevreden zijn.'

Vergoossen: de gelukkigste ploeg wint

Sef Vergoossen vond dat de gelukkigste ploeg gewonnen had in Tilburg. 'Het waren twee duidelijk verschillende helften. Over de eerste helft was ik tevreden. Er was altijd controle en grip op de wedstrijd. De wedstrijd kwam wel te laat op gang, eigenlijk pas na 20 minuten. Toen hadden we een fase dat we hadden kunnen en moeten scoren. Dat gebeurt dan niet.'

'In de tweede helft waren we lange tijd de grip op de wedstrijd kwijt. De wil om de goal te maken was er wel. Met de vermoeidheid erbij werden de ruimtes steeds groter. Dat kan je dan niet meer dichtlopen. Maar dan komt de mentaliteit van deze ploeg boven. Niemand laat het lopen en naar vermogen proberen we op de been te blijven. Aan het einde krijg je dan weer wat meer grip, ook door de wijzigingen in het elftal. Aan het einde moet je zeggen dat de meest gelukkige ploeg wint.'

Blessure Alcides valt mee, Zonneveld morgen bekijken

Vergoossen liet na afloop weten dat de blessure van Alcides enigzins mee lijkt te vallen. 'Hoe het met Zonneveld staat zullen we morgen moeten bekijken. Hij had last van zijn kuit en na een val in de eerste helft problemen met zijn schouder.'

Randstadphoolies.nl: Willem II-PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 tjibbedekraker  5 0-1 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.35. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.