6 maart 2008
-
Europa League
-

In een uitstekende wedstrijd in Londen heeft PSV een prachtige 0-1 uitzege behaald in de UEFA Cup. Jefferson Farfan scoorde in de eerste helft de enige treffer van de wedstrijd.

Het tactische plan van Sef Vergoossen klopte tegen de Spurs uitstekend. Achterin speelde PSV erg compact waardoor de tegenstander weinig kansen kreeg. Aanvallend speelden Farfan en Afellay beiden uitstekend tussen de linies achter Koevermans.

De ploeg speelde het in de tweede helft goed uit tot aan de laatste pass. Als het daarin nog zorgvuldiger geweest was, hadden ze zelfs al met een voet in de volgende ronde gestaan.

Aan de andere kant was het Gomes die een paar keer met een wereldredding PSV op voorsprong hield.

Vergoossen: uitgangspositie is prima

Sef Vergoossen noemde na afloop de uitgangspositie voor het returnduel volgende week prima. 'Je bent er nog niet, dat moeten we ons wel realiseren. Deze ploeg kan uit een halve kans scoren. Maar het is prettig om met deze score aan de wedstrijd te kunnen beginnen.'

Vergoossen: tweede helft had tweede goal moeten vallen

Sef Vergoossen was na afloop tevreden met het spel van PSV. Het tactisch plan stond goed. 'Maar dan moet het nog wel uitgevoerd worden. Verdedigend stond het heel goed, met de druk naar voren. Simons voor de verdediging was een hele goede zet. Ik vond wel dat we te lang onrustig aan de bal waren. We moesten meer gaan voetballen. In de tweede helft werd dat goed opgepakt. Ik had gedurende de tweede helft het gevoel dat de tweede goal voor ons moest vallen. Daar waren wij het dichtstbij. Natuurlijk hadden we voor de rust een keer de hand van Gomes nodig. Maar dat hoort er ook bij.'

Ramos: PSV veel beter

De Spaanse coach Ramos van de Spurs moest na afloop toegeven dat PSV veel beter had gespeeld. 'We zullen in de tweede wedstrijd veel beter voor de dag moeten komen. Het zal nu heel moeilijk worden en we zullen veel beter moeten spelen als we ons willen kwalificeren voor de volgende ronde. Ze speelden beter dan ons en zijn als team heel goed. Ze staan eerste in Nederland met veel punten voorsprong en ze komen uit de Champions League. Wij hebben daarentegen onder ons kunnen gespeeld. Ik ben daar teleurgesteld over. PSV was donderdagavond het betere elftal en dat zullen we moeten accepteren. Maar al met al denk ik dat de uitslag nog niet zo slecht is. We moeten het gewoon beter doen in het tweede duel.'

Randstadphoolies.nl: Tottenham Hotspur-PSV 0-1PSV on Tour: Spurs - PSV
Philips Army: Fantastisch resultaat in LondenAcht on Tour: ..PSV Zuipsite: Foto's Jid army - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 9 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 super psv-er  5 0-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.24. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.