12 maart 2008
-
Europa League
-

PSV heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de UEFA Cup. Gomes was daarbij de grote held. Dankzij Gomes bleef PSV de nederlaag in de reguliere speeltijd beperkt tot 0-1. In de strafschoppenserie miste Lazovic een penalty. Bij 4-4 redde Gomes de beslissende penalty prachtig uit de hoek. Daardoor was ook een verlenging met penalties nodig. De zevende van de Spurs ging uiteindelijk naast.

Penalty-serie:
1-0 Simons
1-1 Berbatov
1-1 Lazovic mist
1-2 O'Hara (via Gomes binnenkant paal binnen)

Penalties noodzakelijk in moeizame wedstrijd

In een moeizame wedstrijd had PSV uiteindelijk penalties nodig om zich te kwalificeren. In de reguliere speeltijd had PSV het de hele wedstrijd moeilijk met Tottenham Hotspur. Er ging achterin veel meer mis dan in de eerste wedstrijd in Londen. Er was onzekerheid aan de bal, waardoor de ploeg veel te weinig aan voetbal toekwam. PSV kwam mede door een uitstekende Gomes lange tijd goed weg. In de 81ste minuut viel de goal dan toch via Berbatov.

Pas in de verlenging ging PSV echt voetballen en kregen ze grip op de wedstrijd. Toen kwamen er dan ook kansen voor PSV. Vlak voor het einde moest Gomes echter weer knap redden.

Vergoossen: Gomes brengt ons in de volgende ronde

'De mensen kregen vanavond waar voor hun geld. De kaarten waren toch al duur. Maar dat had van mij niet gehoeven' aldus Vergoossen over de apotheose met strafschoppen.

'We begonnen goed aan de wedstrijd. Zij speelden echter toch anders dan we dachten. na zeven, acht minuten hebben we iets veranderd. Maar toch bleef er een aantal dingen onduidelijk in het veld. We moesten te ver terug en kwamen niet aan voetballen toe.'

'In de tweede helft stond het goed, toen kwamen we ook zelf aan voetballen toe. Er was onrust in de fase dat de goal viel. Het was knap dat we de rug rechten na de 0-1. Dat is een compliment voor de ploeg. De verlenging was voor ons. De redding vlak voor het einde van Gomes bracht ons in de volgende ronde.'

Vergoossen: niet getraind op penalties

Sef Vergoossen liet na afloop weten dat er vooraf niet getraind was op penalties. 'Ik ben er niet vanuit gegaan dat we die nodig hadden. Daarop trainen zou ook een signaal aan de ploeg geven dat je er weinig vertrouwen in hebt.'

'Nu gaan we een pilsje pakken en tot rust komen' aldus Vergoossen over de spanning van de penalty-serie.

Tottenham Hotspur: Zokora

Heurelho da Silva Gomes, Jan Kromkamp, Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Alcides, Jefferson Farfán, Jason Culina, Timmy Simons, Edison Méndez, Ibrahim Afellay ('82 Balázs Dzsudzsák), Danny Koevermans ('73 Danko Lazovic)

Opstelling Tottenham Hotspur

Robinson, Chimbonda, King ('61 Lennon), Woodgate, Lee ('46 D.Bent), Jenas, Zokora, Huddlestone, Malbranque, Berbatov, Keane ('86 O'Hara)

PSV on Tour: PSV - SPURSAcht on Tour: ..
Randstadphoolies.nl: PSV-SpursPSV BHS: GOMES bewijst weer zijn helden statusVroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Tottenham
Rood Witten: Standbeeld voor GomesPhilips Army: Gomes O Goleiro Grande!PSV Zuipsite: PSV - Tottenham Hotspur

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 King Cobra  3 1-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.