PSV houdt Ajax op 0-0

19 maart 2008
-
-

PSV heeft Ajax op een afstand weten te houden door een 0-0 gelijkspel in het Philips Stadion. In een matige wedstrijd kwam PSV eigenlijk pas in de tweede helft aan voetbal toe. Op dat moment kreeg het ook de beste mogelijkheden van de wedstrijd.

PSV begon verdedigend aan de wedstrijd en kon weinig grip krijgen op het middenveld. De ploeg hoefde ook niet te komen gezien de stand op de ranglijst. Ajax probeerde het wel. Die ploeg had in de eerste helft veruit het meeste balbezit, maar kon ook aanvallend geen echte vuist maken. Een keer leek het duel open te breken toen Suarez na een een-twee met Huntelaar binnen kon tikken. Hij stond echter buitenspel.

In de tweede helft nam PSV steeds meer het heft in handen. Tot veel kansen leidde dat overigens niet. Mendez had wel de ideale kans op de 1-0 voorsprong. Nadat hij zichzelf vrij had gekapt in het strafschopgebied na een bal vanaf de achterlijn van Farfan, schoot hij op een tegenstander. Ook Bakkal was even later dichtbij. In de slotfase was er nog een kans voor Huntelaar, maar het zou bij de 0-0 stand blijven.

Vergoossen: dubbel gevoel bij 0-0

Sef vergoossen liet weten een dubbel gevoel over te hebben gehouden aan het 0-0 gelijkspel. 'Puur naar resultaat is deze uitslag voor PSV het best.'

'Het is een groot compliment naar PSV toe dat Ajax van tactiek wisselde om PSV te verrassen. We hadden voor de wedstrijd al goed door hoe ze gingen spelen, maar desondanks was het in de beginfase zoeken voor ons. We hebben dat bijgestuurd en in de loop van de eerste helft stond dat goed, toen was wedstrijd in balans. Het werd vervolgens tactisch geschuif, zonevoetbal. Een voetbalgevecht zonder dat je spreekt van echt goed voetbal. Wij hadden de meeste kansen in de tweede helft om de wedstrijd naar ons toe te trekken. De tweede helft was zeker verdienstelijk voor ons. Er zat in de tweede helft iets meer in. Maar we zijn goed scherp gebleven en hebben weinig weggegeven. Dan moet je het met die 0-0 doen.'

Opstelling PSV

Heurelho da Silva Gomes, Jan Kromkamp, Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Alcides, Jefferson Farfán, Timmy Simons, Edison Méndez, Otman Bakkal, Balázs Dzsudzsák, Danny Koevermans ('75 Danko Lazovic)

Gentenaar, Silva, Heitinga, Vermaelen, Vertonghen, Lindgren, Huntelaar, Davids, Emanuelson, Suarez ('73 Perez), Leonardo ('73 Rommedahl)

Sportweek: PSV - Ajax: bekijk foto'sVroomshoop on Tour: Foto`s PSV-ajaxRandstadphoolies.nl: PSV-Ajax
Rood Witten: PSV - AjaxPSV BHS: PSV - 020PSV on Tour: PSV - @j@x
Acht on Tour: ..PSV Zuipsite: Foto's PSV - AjaxPhilips Army: PSV - Ajax 0-0

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 auk74  4 1-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.01. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.