PSV verslaat Heracles met 2-0

6 april 2008
-
-

In een weinig inspirerende wedstrijd heeft PSV thuis met 2-0 gewonnen van Heracles Almelo. Simons en Farfan zorgden voor de doelpunten in het Philips Stadion.

PSV had het in de beginfase moeilijk met Heracles. Een doelpunt van García-García werd afgekeurd wegens buitenspel, hetgeen hevig betwist wordt. Aan de andere kant kwam PSV in de eerste helft op voorsprong. Koevermans legde de bal terug waarna Timmy Simons van net buiten de zestien geplaatst in de rechter bovenhoek schoot voor de 1-0.

Na die treffer werd het spel niet veel beter. PSV ging wel op zoek naar de 2-0, maar die bleef lang uit omdat het niet tot veel echt uitgespeelde kansen kwam. Heracles aan de andere kant bleef aardig meespelen, maar kreeg nauwelijks mogelijkheden.

Tien minuten voor tijd viel de 2-0 toen Jefferson Farfan een vrije trap van ruim twintig meter in het doel schoot. Daarmee waren de drie punten definitief veilig voor PSV.

Vergoossen: groot compliment voor de ploeg

PSV coach Sef Vergoossen wilde na afloop zijn ploeg een groot compliment maken voor de zege op Heracles. 'Het was in het begin even zoeken door de beweeglijkheid van Heracles. Nadat we door gingen dekken, konden we druk zetten naar voren. We hebben vervolgens prima gespeeld en waren lange tijd dicht bij de tweede goal. In de tweede helft vloeiden de krachten weg. Toen was het niet goed, maar dat is wel logisch. Toch hebben we daarna niets weggegeven. Uiteindelijk was het de klasse van Farfan met zijn vrije trap. Na hetgeen we donderdag voor de kiezen hebben gekregen, moet je tevreden zijn, een goede eerste helft en een moeizame tweede helft.'

Heracles Almelo: Boakye

Heurelho da Silva Gomes, Jan Kromkamp, Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Slobodan Rajkovic, Jefferson Farfán ('87 Mika Väyrynen), Timmy Simons, Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, Balázs Dzsudzsák ('70 Jason Culina), Danny Koevermans ('60 Danko Lazovic)

Opstelling Heracles Almelo

Pieckenhagen, Boakye, Rahim, Wuytens, Looms, Quansah, García-García, Maas ('78 Klavan), Schilder ('71 Everton), Lakic, v.d.Bergh ('71 Christensen)

Rood Witten: PSV - HeraclesPSV BHS: Foto's PSV - Heracles Almelo
Philips Army: Matige wedstrijd, wel winst!Red White Entity: PSV - Heracles 2-0PSV on Tour: PSV - Heracles
Acht on Tour: ..Randstadphoolies.nl: PSV-Heracles 2-0Vroomshoop on Tour: Foto`s PSV-Heracles
PSV Zuipsite: Foto's PSV - Heracles Almelo

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 60 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 robbocop  7 2-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.82. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.