Duidelijke overwinning voor PSV in Zwolle: 0-4

29 november 2003
-
-

PSV heeft in Zwolle een duidelijke 0-4 zege behaald op de plaatselijke FC. De nummer laatst van de Eredivisie begon uitstekend tegen PSV en maakte het PSV moeilijk in de eerste 20 minuten. De Eindhovenaren begonnen opnieuw te slecht aan de wedstrijd. Schol veranderde een kopbal van Ji-sung Park van richting. Na het eerste doelpunt in de 24ste minuut, een eigen doelpunt van Schol, was het afgelopen met de tegenstand. Johann Vogel besliste vervolgens tien minuten later de wedstrijd met een mooi afstandschot van buiten het strafschopgebied.

Vlak na rust was er opnieuw een eigen doelpunt nu voor Yobo voor de 0-3 na een voorzet van Robben. Diezelfde Robben rondde de wedstrijd in de 63ste minuut af met het vierde doelpunt van de wedstrijd. Na een solo vanaf links schoot hij vlak voor de achterlijn de bal diagonaal mooi binnen. Mateja Kezman was erg gedreven om tot scoren te komen, maar dat zat er voor hem vanavond niet in.

Vogel tevreden met overwinning en goal

Johann Vogel was na afloop tevreden over de overwinning en dat hij daarbij ook weer eens wist te scoren. "De tweede goal is altijd heel belangrijk. We zaten niet supergoed in de wedstrijd en als de tweede dan valt is de wedstrijd bijna afgelopen." Vogel zocht meer de diepte dan normaal. "Als Van Bommel niet speelt dan hebben we minder diepgang en moeten de andere iets meer de diepte zoeken" aldus Vogel. "Wie dat doet is niet zo belangrijk. Ik speel om te winnen, om prijzen te pakken. Of mensen dan over mij zeggen dat ik teveel breed speel, doet me niet zoveel."

PSV houdt druk op Ajax

Met Ajax-Feyenoord zondagmiddag voor de boeg heeft PSV in ieder geval zijn plicht gedaan door te winnen van FC Zwolle. De Eindhovenaren houden daarmee de druk op Ajax hoog. PSV heeft nu een punt achterstand op de Amsterdammers maar wel een duel meer gespeeld.

Stand op ranglijst
1. Ajax 12 31 36-14
2. PSV 13 30 34-12
3. AZ 12 25 25-14
4. Feyenoord 12 24 24-14

Hiddink nu wel tevreden

Guus Hiddink liet na afloop weten tevreden te zijn dat de ploeg na een zware Champions League wedstrijd weer eens een duidelijke overwinning heeft neergezet. "Er was continu controle. Dat stemt me tot tevredenheid" aldus de PSV coach. Hoewel de ploeg het net als tegen NEC in de beginfase moeilijk had heeft PSV het in Zwolle beter gedaan dan in Nijmegen, aldus Hiddink.

Opstelling FC Zwolle

Van der Werff, Ravensbergen, Roelofsen, Yobo, Van der Haar, Takak, Schol ('67 Van Dinteren), De Ridder, Korf, Lim-Duan, Hristov ('67 Zuurman)

Vroomshoop on Tour: Foto`s Fc Zwolle-PSVPSVWorld: FC Zwolle - PSVPSVmovies.tk: De goals tegen Zwolle
De Mortel On Tour: Arthur Numan herleeft !!!FC Zwolle foto site: Foto's FC Zwolle-PSVFCZwolle.org: Foto's FC Zwolle-PSV
PSV Zuipsite: FC Zwolle - PSVFC Zwolle Fans: Foto's FC Zwolle - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 95 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.