PSV verliest uit bij AZ: 1-0

20 september 2008
-
-

PSV heeft in het derde competitieduel voor het eerst verloren. De ploeg verloor uit in Alkmaar met 1-0 van AZ. Op de nederlaag was niet al teveel aan te merken. AZ was de sterkere ploeg en had de beste kansen. Martens scoorde acht minuten voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

PSV had het in de beginfase al lastig met AZ, hoewel het weinig weggaf. In het tweede deel van de eerste helft nam PSV de controle over de wedstrijd. PSV kon echter zelf ook weinig uitgespeelde kansen creëren.

In de tweede helft schakelde AZ nog een tandje hoger en PSV kon dat niet echt bijbenen. AZ speelde beter combinatievoetbal en bracht de verdediging diverse malen in grote problemen. Isaksson, die wel een aantal foutjes had, redde een paar keer knap.

In de 82ste minuut was ook de PSV doelman geslagen toen Martens in het strafschopgebied vrij voor de keeper kwam en makkelijk kon binnenschieten. Stevens probeerde het nog met Koevermans, Lazovic en Nijland voorin, maar de ploeg kon niets meer afdwingen.

Na tien jaar weer nederlaag in Alkmaar

Precies tien jaar na de laatste competitienederlaag van PSV in Alkmaar verloor PSV er weer. In de tussentijd werd er slechts een keer gelijkgespeeld en won PSV verder alles.

PSV: Danko Lazovic

Andreas Isaksson, Francisco Rodriguez ('87 Stef Nijland), Dirk Marcellis, Jérémie Bréchet, Mike Zonneveld, Edison Méndez, Timmy Simons, Otman Bakkal ('79 Jason Culina), Ibrahim Afellay, Balázs Dzsudzsák, Danny Koevermans ('73 Danko Lazovic)

Opstelling AZ

Romero, Swerts, Jaliens, Moreno, Moisander, v.d.Velden, De Zeeuw, Mendes da Silva, Schaars ('76 Martens), Dembélé, El Hamdaoui

Rood Witten: AZ - PSVPSV on Tour: AZ - PSVBoer zoekt bier: AZ - PSV
Philips Army: Fotoverslag AZ - PSVPSV-EMM: AZ - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 uudee57  3 1-2 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.68. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.