23 september 2008
-
KNVB Beker
-

PSV heeft de unieke bekerwedstrijd tegen Jong PSV met 0-3 gewonnen. In het Philips Stadion scoorden Lazovic (2x) en Wuytens de doelpunten voor het eerste elftal.

Jong PSV maakte het het eerste elftal behoorlijk lastig. Onder andere Romario Sabajo liet zich aanvallend zien. Al heel snel kwam PSV op voorsprong via een doelpunt van Wuytens. Het duurde echter tot vlak na rust voordat PSV de score kon verdubbelen via Lazovic. Die laatste scoorde in blessuretijd ook nog de 0-3.

Beleef het duel nogmaals via het live tekstverslag via de link hieronder naar het scorebord.

Funso Ojo debuteert in eerste elftal

Funso Ojo heeft in het bekerduel tegen Jong PSV zijn debuut gemaakt in het eerste elftal. Hij was door Stevens met het oog op de rest van het seizoen al verrassend bij de selectie gehaald en Huub Stevens liet hem direct in de basis debuteren. Het was zijn eerste officiële wedstrijd in het eerste elftal.

Ook debuut voor Cassio Ramos en Manco

Naast het debuut van Ojo maakten ook doelman Cassio Ramos en Reimond Manco zijn debuut voor het eerste elftal. Huub Stevens gaf onder andere Timmy Simons, Jérémie Bréchet, Otman Bakkal, Danny Koevermans, Ibrahim Afellay, Dirk Marcellis en Edison Méndez rust.

Maar liefst 28.000 fans bij Jong PSV - PSV

PSV meldt op de officiële website dat er maar liefst 28.000 fans zijn afgekomen op de gratis bekerwedstrijd tussen Jong PSV en PSV. PSV vroeg geen entreegeld, maar vroeg wel om een vrijwillige donatie voor het KWF. Er is bijna 30.000 euro opgehaald.

Rentree Kromkamp na blessure

Rechtsback Jan Kromkamp maakte na lang blessureleed zijn rentree in het eerste elftal van PSV. De verdediger werd direct in de basis gezet door Huub Stevens in het onderonsje tegen Jong PSV.

Compliment Stevens aan Jong PSV

Huub Stevens had na afloop complimenten voor Jong PSV. Hij ging ze die na afloop ook in de kleedkamer geven. "De jonge jongens hebben er een echte wedstrijd van hebben gemaakt over negentig minuten. Jammer dat ze uitgeschakeld zijn, maar de beste wint en dat was vandaag PSV." Volgens Huub Stevens had PSV na de snelle openingstreffer verder uit moeten lopen. "Ik vind dat we eigenlijk daar wat makkelijk mee zijn omgesprongen, de score had iets hoger mogen uitvallen wat mij betreft."

Philips Army: Fotoverslag Jong PSV - PSVRood Witten: Complimenten aan jong PSV
PSV BHS: Jong PSV - PSV 0-3PSV-EMM: Jong PSV - PSVPSV Zuipsite: Foto's Jong PSV - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 34 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Dropshot  7 0-3 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.30. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.