PSV verliest in Breda van NAC: 2-1

18 oktober 2008
-
-

PSV kwam zaterdagavond in Breda tekort tegen NAC. De ploeg verloor met 2-1 en daar was weinig op af te dingen. De ploeg zakt daardoor op de ranglijst en komt op drie punten achterstand van NAC.

PSV kwam al na 13 minuten op achterstand toen Simons de bal als laatste raakte en dus voor een eigendoelpunt tekende. Kromkamp moest al snel van het veld. Voor hem kwam Rodriguez in het veld, waardoor Marcellis naar rechts verhuisde. NAC bleef echter het beste van het spel hebben.

In de tweede helft zette PSV steeds meer druk, maar creëerde het niet al teveel kansen. Via de counter besliste Amoah drie minuten voor tijd de wedstrijd. De goal van Afellay in blessuretijd was er slechts voor de statistieken. PSV mocht het daarna in nog een aanval proberen een wonder te verrichten, maar dat zat er niet meer in.

Eigen doelpunt Simons leidt nederlaag in

Een eigen doelpunt van Timmy Simons leidde de nederlaag van PSV in. Na dertien minuten ging een indraaiende vrije trap via Penders en vervolgens Simons in het doel van PSV.

Stevens: deze spelers kennen het clublied niet

Een boze Huub Stevens liet na afloop zijn onvrede horen over de inzet van zijn spelers. "In het clublied van PSV komt de zin 'weer trekken wij ten strijde' voor. Ik ben benieuwd of ze het lied kennen. Ik denk het niet, want ik heb geen strijd gezien." Een verklaring had Stevens niet. ,,Dat moet je de spelers vragen", zei hij. "Ik heb ze van tevoren gezegd wat ze hier konden verwachten. NAC voetbalt altijd met inzet en strijd. We waren gewaarschuwd."

NAC Breda: Amoah

Andreas Isaksson, Jan Kromkamp ('23 Francisco Rodriguez), Dirk Marcellis, Carlos Salcido, Erik Pieters ('56 Otman Bakkal), Nordin Amrabat, Timmy Simons, Ibrahim Afellay, Stijn Wuytens, Balázs Dzsudzsák ('65 Danny Koevermans), Danko Lazovic

Opstelling NAC Breda

Ten Rouwelaar, Fehér, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Kwakman, v.d.Leegte ('82 Loran), Reuser ('70 Elshot), Cairo ('71 De Graaf), Amoah, Lurling

MarcoBinnekamp.com: Wederom wanprestatie van PSVPhilips Army: Fotoverslag NAC-PSV
Boer zoekt bier: NAC Breda - PSVPSV on Tour: NAC - PSVpsvfreak.nl: Zwak PSV ten onder in Breda.
PSV Zuipsite: Avondje NAC

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 psv_champs  7 2-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.60. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.