Eindelijk weer zege PSV: 4-0 tegen Heracles

22 november 2008
-
-

PSV heeft in het Philips Stadion weer eens ouderwets met ruime cijfers gewonnen. Heracles werd met 4-0 verslagen. In de beginfase leek het niet op een walkover van PSV. De eerste goede kans was weliswaar voor lazovic, maar Heracles deed goed mee en had meer balbezit. PSV kreeg geen controle over het duel. De volgende kansen waren echter direct raak. Eerst was het Rodriguez die vrij mocht doorlopen van achteruit en van buiten het strafschopgebied verwoestend uithaalde voor de 1-0. Vervolgens zorgde Afellay voor de 2-0. Die score was geflatteerd, maar daarmee was de strijd wel gestreden. PSV kon vervolgens makkelijker voetballen en Heracles geloofde er niet echt meer in. PSV kon daardoor nog voor rust naar 4-0 uitlopen via de continu aanwezige Lazovic en Dzsudzsak.

Na rust kon PSV de scoringsdrift niet vervolgen. De ploeg probeerde het wel, maar wist uiteindelijk niet meer te scoren, waardoor het bij 4-0 bleef.

PSV beëindigt negatieve reeks

Met de ruime zege op Heracles heeft PSV de negatieve reeks van vier verloren duels achter elkaar weten te beëindigen. Of dit de ommekeer betekent, moet echter afgewacht worden. Heracles was daarvoor een te zwakke tegenstander en PSV overtuigde zeker niet vanaf het begin. Komende week treft de ploeg achtereenvolgens Atletico Madrid en Heerenveen.

Stevens: aanvallend goede wedstrijd gespeeld

Huub Stevens liet na afloop weten dat aanvallend een goede wedstrijd is gespeeld door PSV.'Danko was een van de spelers die iets extra bracht. Maar dat gold niet alleen voor hem, ook voor Koevermans, Afellay en Dzsudzsak. Aanvallend hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Dat kan echter alleen als je goed georganiseerd staat en van achteruit gestuurd wordt.'

Stevens: doelstelling was om snel te scoren

Volgens Huub Stevens was van te voren voorgenomen om Heracles direct onder druk te zetten. "We wilden proberen snel tot scoren te komen. Dat is gelukt. Daardoor kon ik in het vervolg ook enkele spelers de rust geven die ze verdiend hadden. Toch hadden we in de tweede helft nog kansen uitgespeeld om tot een hogere score te komen. Helaas gebeurde dat niet."

Heracles Almelo: Klavan

Andreas Isaksson, Carlos Salcido ('67 Jason Culina), Francisco Rodriguez, Jérémie Bréchet, Erik Pieters, Edison Méndez, Ibrahim Afellay, Timmy Simons ('75 Stef Nijland), Danko Lazovic, Danny Koevermans, Balázs Dzsudzsák ('63 Stijn Wuytens)

Opstelling Heracles Almelo

Pieckenhagen, Breukers, Maertens, Wuytens, Looms, De Vries, v.d.Bergh ('60 Overtoom), Klavan, Bajer ('46 Boakye), Dost, Everton ('79 Schulmeister)

Philips Army: Eindelijk weer winst!PSV BHS: PSV - Heracles 4-0
Red White Entity: Goede winst, eindelijk! 4-0PSV on Tour: PSV - HeraclesRood Witten: Eindelijk weer!
Boer zoekt bier: PSV - Heracles AlmeloPSV-EMM: PSV - HeraclesPSV Zuipsite: Foto's PSV - Heracles Almelo

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Goofke  6 4-0 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.