PSV wervelend na dramatische eerste helft: 4-2

6 december 2008
-
-

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 4-2 gewonnen. Na een 0-2 ruststand scoorden Bakkal (2) en Lazovic (2) de vier goals voor PSV.

PSV speelde een zeer erbarmelijke eerste helft. FC Groningen had het overwicht, was de betere ploeg en had veruit de meeste kansen. De Groningers verzuimden alleen verder dan naar 0-2 uit te lopen.

Na rust bracht Stevens met Amrabat en Bakkal twee meer aanvallend ingestelde spelers in. Dat leverde eindelijk succes op. In de 15 minuten tussen de 54ste en 69ste minuut scoorde PSV maar liefst vier keer. Eerst was het Bakkal die twee keer binnenschoot. Vervolgens herhaalde Lazovic dat kunstje. Amrabat was de grote man achter de goals met drie assists. Hij gaf PSV de zo benodigde creativiteit voorin.

Amrabat alleen bij selectie door blessure Koevermans

Huub Stevens liet na afloop weten dat hij niet van plan was Nordin Amrabat nu al bij de selectie te halen. Amrabat was 19e man, maar kwam er toch bij door de blessure van Koevermans. "Door de omstandigheden moesten we risico's nemen. Dat is goed uitgepakt."

Stevens: Amrabat en Bakkal hebben team op sleeptouw genomen

Huub Stevens liet na afloop weten ook niet duidelijk te hebben vanwaar die ommeslag kwam na rust. "Ik weet niet wat er in de thee gezeten heeft. Als je pas begint te voetballen met een 2-0 achterstand, kun je veel problemen krijgen. Gelukkig hebben we dat niet gehad, want Groningen had al op 3-0 kunnen staan bij rust. We hebben daarna een risico genomen Nordin. Hij was eigenlijk de negentiende man, maar door het afhaken van Koevermans kwam hij bij de selectie. Hij en Bakkal hebben fantastisch antwoord gegeven en de anderen op sleeptouw genomen."

Stevens: Salcido vertelde me dat hij wilde spelen

Volgens Stevens wilde Salcido zaterdagavond wel spelen en stelde Stevens hem daarom op. "Ik heb hem op de man afgevraagd of hij kon spelen. Hij zei zonder aarzelen: Ja. Daarin was hij heel duidelijk. Toen had ik ook geen twijfel meer. Een trainer wil het beste elftal opstellen."

PSV: Balázs Dzsudzsák

Andreas Isaksson, Jason Culina, Dirk Marcellis, Jérémie Bréchet, Carlos Salcido, Edison Méndez, Timmy Simons, Stef Nijland ('46 Nordin Amrabat), Stijn Wuytens ('46 Otman Bakkal), Balázs Dzsudzsák, Danko Lazovic ('89 Reimond Manco)

Opstelling FC Groningen

v.Loo, Cvejdík, Sankoh, Stenman, Granqvist, Holla, Ajilore, Lovre, Andersson ('85 Metaj), García, Berg

Philips Army: Verslag PSV-FC Grunn 4-2!Boer zoekt bier: 3 punten na spectaculaire come-backPSV on Tour: PSV - FC Groningen
Rood Witten: 21 foto's onlinePSV Zuipsite: Foto's PSV - FC GrunnRed White Entity: BANNERBATTLE 2008 (filmpje + foto's)
PSV BHS: Foto's PSV - FC Groningen 4-2 (0-2)

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 brig.  3 3-2 (1-1)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.19. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.