PSV beëindigt 2008 met 0-0 gelijkspel

27 december 2008
-
-

PSV heeft de hele matige eerste seizoenshelft van seizoen 2008/2009 afgesloten met een 0-0 gelijkspel. In de eerste helft speelde PSV heel behoorlijk en had het de meeste kansen op een voorsprong. In de tweede helft zakte de ploeg weg en moest het zich grotendeels beperken tot verdedigen.

Met name in de eerste helft waren er spectaculaire momenten. Zowel PSV als FC Twente trof bij een ksnrijke actie de paal. PSV claimde een doelpunt, na een vrije trap van Balasz Dzsudzsak. De grensrechter bepaalde echter dat de bal niet achter de lijn was geweest, een discutabele beslissing. Verder was er nog twijfel over hands van Heubach. Ook zonder die momenten had PSV in de eerste helft op voorsprong moeten komen.

Toen dat niet gebeurde kwam er een ander FC Twente uit de kleedkamer voor de tweede helft. PSV raakte leeggespeeld en FC Twente ging steeds makkelijker combineren. De Eindhovenaren gaven weinig weg, maar moesten het balbezit wel grotendeels toestaan aan FC Twente. Daardoor zou het uiteindelijk bij 0-0 blijven.

Stevens: op deze lijn verder gaan

Huub Stevens liet na afloop weten een hele goede eerste helft van PSV gezien te hebben. De coach wil op die lijn verder gaan qua spel. "Wij speelden voor rust goed. Compact, met de linies op elkaar. In de tweede helft was dat niet zo en moesten we het middenveld prijsgeven. De tweede bal was voor FC Twente en dat heeft ook met hun kwaliteit te maken. Wij zijn teleurgesteld dat we niet gewonnen hebben."

Opstelling PSV

Andreas Isaksson, Jason Culina, Dirk Marcellis, Jérémie Bréchet, Erik Pieters, Nordin Amrabat, Timmy Simons, Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, Balázs Dzsudzsák, Danko Lazovic ('73 Danny Koevermans)

Opstelling FC Twente

Boschker, Wellenberg, Wielaert, Braafheid, Heubach, Brama, Perez, Janssen ('58 Tioté), Arnautovic, N'Kufo, Elia

PSV BHS: PSV - FC TwentePhilips Army: Verslag PSV-FC TwenteRood Witten: Gelukkig nieuwjaar
Boer zoekt bier: PSV niet voorbij FC TwenteRed White Entity: PSV 0-0 FC Twente (betere foto's)PSV Zuipsite: Foto's PSV - FC Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Veghel  4 1-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.28. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.