PSV wint al niet in eerste van 17 finales

18 januari 2009
-
-

PSV is de tweede seizoenshelft teleurstellend begonnen. De ploeg kwam uit bij Roda JC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. In de winterstop werd aangegeven dat PSV in de tweede helft zeventien finales zou spelen om nog in aanmerking te komen voor de bovenste plaatsen. Al in de eerste finale ging het mis en lijken de bovenste plaatsen uit het zicht verdwenen.

PSV had de wedstrijd volledig onder controle in de eerste helft. De ploeg gaf niets weg en creëerde een aantal kansen. Die waren echter niet besteed aan Danko Lazovic. De spits ontbrak het aan scherpte. het leek desondanks wachten op de voorsprong.

Na rust speelde Roda JC veel aanvallender en kreeg het ook kansen. PSV kreeg daardoor wel meer ruimte om te spelen waardoor het spel op en neer ging. In de 60ste minuut had PSV het geluk dat Wegereef een discutabele penalty gaf. Uit beelden zou later blijken dat Kah de bal op zijn hoofd kreeg en niet op zijn handen. Simons benutte de penalty met wat geluk door de benen van de keeper. De bal caramboleerde net over de achterlijn. Nog geen twintig seconden later kwam Cassio Ramos te laat uit en kon Willem Janssen over hem heen koppen voor de 1-1. In het vervolg kon PSV dat niet meer rechtzetten.

Opnieuw geen winst in uitwedstrijd

(Gepost door dvdh)

PSV wist door het gelijkspel opnieuw een uitwedstrijd niet te winnen. De ploeg won dit seizoen slechts twee keer een uitwedstrijd tot nu toe. Alleen uit bij ADO en bij FC Utrecht werd gewonnen. Dat is te weinig om mee te spelen in de bovenste posities van de eredivisie.

Cassio Ramos maakte debuut in de basis door griep Isaksson

Cassio Ramos maakte vandaag zijn debuut in de basis in competitieverband. De Braziliaanse doelman kreeg de kans nu Andreas Isaksson af heeft moeten haken vanwege griep. Bas Roorda nam plaats op de reservebank.

[video] reactie scheidsrechter Wegereef

[video] reactie Harm van Veldhoven

[video] reactie Huub Stevens

Stevens teleurgesteld over nieuw puntverlies

Huub Stevens liet weten teleurgesteld te zijn over het resultaat en de manier waarop in de tweede helft werd gespeeld. "Voor mij is het teleurstellend dat je hier weer punten laat liggen. Zeker de manier waarop wij in de eerste helft speelden. Dominant, met ontzettend veel kansen. Dan moet je het eigenlijk al beslissen. Maar dat tekent de wisselvalligheid van dit team. Het ene moment is subliem, het andere moment is onder de maat. We lieten Roda na rust terug in de wedstrijd komen, al kregen we zelf nog twee kansen. Maar voor rust waren ze bijna niet te tellen op twee handen. Ik hoorde dat het geen strafschop was. Maar dat maakte de scheidsrechter daarna goed, want dat tweede moment was wel zeker weten een strafschop. Maar na onze goal kregen we er in dezelfde minuut eentje tegen, bij een moment waarop Cássio in de fout gaat. Niks ten nadele van hem, je speelt gelijk omdat je de kansen niet benut in de eerste helft. Cássio moet wedstrijdritme opdoen en dit zijn situaties waarvan hij moet leren. Dit mag in de toekomst niet gebeuren."

Uitslag: 1-1 (0-0)

0-1 Timmy Simons ('60, penalty)
1-1 Janssen ('60)
Wegereef
16.800 toeschouwers

Roda JC: Kah

Cássio Ramos, Jason Culina, Dirk Marcellis, Jérémie Bréchet, Erik Pieters, Otman Bakkal ('71 Danny Koevermans), Edison Méndez, Timmy Simons, Ibrahim Afellay, Balázs Dzsudzsák, Danko Lazovic ('65 Nordin Amrabat)

Opstelling Roda JC

Castro, Delorge, De Fauw, Kah, De Jong, Linssen, Meeuwis, Janssen ('88 Oper), Bodor, Hadouir ('83 Vormer), Cissé

PSV on Tour: Roda jc - PSVBoer zoekt bier: FC Limburg - PSV
PSV Zuipsite: Foto's FC Limburg - PSVPhilips Army: Verslag Roda JC-PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 arolvo  5 1-1 (1-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.74. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.