PSV wint met 3-5 in Volendam

8 februari 2009
-
-

PSV heeft ook het derde duel onder Dwight Lodeweges gewonnen. Uit bij Volendam werd met 3-5 gewonnen. Toivonen speelde een grote rol met een doelpunt, een assist en een rode kaart.

PSV kwam snel op voorsprong via een vrije trap van Toivonen in de 7e minuut. Na een kwartier spelen verdubbelde Bréchet de score. Volendam kwam echter verrassend weer terug op 2-2 via onder meer een penalty. Vlak voor rust kwam PSV via Mendez echter weer op voorsprong.

Diezelfde Mendez scoorde na rust de 2-4. Kort daarna kreeg Toivonen rood voor een vermeende elleboogstoot. Vlak daarna kreeg ook Tuyp van Volendam rood. Daarna scoorde Bakkal nog voor de statistieken de 2-5 en kreeg PSV ook nog zijn derde doelpunt tegen.

Rode kaart voor Toivonen

(Gepost door Vremlej)

Nadat hij PSV eerder via een vrije trap op 1-0 had [b]gezet[/b] en nog een assist had gegeven, moest Ola Toivonen er met een rode kaart vanaf. Bij een luchtduel zou hij een elleboogstoot hebben gegeven, hetgeen op zijn minst te bediscussiëren is. Met duels tegen achtereenvolgens AZ, FC Groningen, Heerenveen en FC Twente voor de boeg moet PSV vrezen zijn nieuwe spits te gaan missen.

Ranglijst: PSV profiteert van puntverlies Ajax en FC Twente

PSV profiteert van puntverlies van Ajax en FC Twente. Ajax verloor uit met 4-1 van Vitesse, FC Twente kwam tegen De Graafschap niet verder dan een gelijkspel.

1. AZ 22 56 47-12
2. FC Twente 22 45 43-21
3. Ajax 22 42 48-27
4. PSV 22 41 47-23
5. Heerenveen 22 41 45-40

Lodeweges: bizar, knotsgek duel

Dwight Lodeweges sprak na afloop over een bizarre, knotsgekke wedstrijd. ' Gelijk na de 0-2 krijg je na een dekkingsfout de 1-2 tegen. Je weet dat dat voor hen als een soort doping werkt. We wisten dat we het heel lastig zouden krijgen door hun manier van spelen. Ze nemen heel veel risico. Als je dan teruggaat word je onder de voet gelopen. Er moet dan meer gevochten dan gevoetbald worden. In de omschakeling krijg je dan wel de ruimte en daarvan kan je met een speler als Afellay profiteren.'

'We zijn goed door de serie van De Graafschap, ADO en Volendam gekomen. Dit geeft een hoop zelfvertrouwen. Nu volgt volgende week het examen tegen AZ.'

Toivonen: 'rode kaart fout van scheidsrechter'

Op Telegraaf.nl liet Ola Toivonen weten dat de rode kaart in zijn ogen niet terecht was. "Het was een foute beslissing. Mijn arm zwaait wel, maar ik raak hem niet eens met mijn elleboog. Ik baal er wel flink van."

[video] reactie Dwight Lodeweges

[video] reactie Pieter Vink over rode kaart Toivonen

Volendam-speler spuugt naar PSV-supporter

(Gepost door Smell Rock)

Volendamspeler De Lange spuugde na de 2-2 die Volendam maakte uit de penalty naar een PSV supporter. De PSV fan schold hem uit, waarna de speler tot tweemaal toe overduidelijk spuugde.

Philips Army: TV verslag Volendam: 3-5

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 heli  4 0-5 (0-3)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.84. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.