PSV speelt gelijk tegen AZ: 2-2

14 februari 2009
-
-

PSV heeft in het Philips Stadion met 2-2 gelijkgespeeld tegen AZ. Koevermans scoorde beide doelpunten voor de Eindhovenaren. Bij rust stond het nog 0-2 voor de ploeg uit Alkmaar.

AZ speelde niet groots, maar kwam wel heel effectief via twee kansen op de 0-2. Eerst was het Swerts die na slecht verdedigend optreden van Salcido kon binnenkoppen. Vervolgens hield Brechet licht vast, waarna AZ een penalty kreeg. Isaksson kreeg de penalty van De Zeeuw vol in zijn gezicht. Martens was er vervolgens sneller bij dan de PSV'ers om de 0-2 te maken vanuit de rebound.

PSV had meer balbezit, maar kon dat niet omzetten in een betere ruststand. Na rust ging PSV op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel al snel toen Koevermans volledig gedekt toch kon inkoppen bij de eerste paal. Naarmate de tweede helft vorderde verloor PSV even de druk op de goal van AZ. In de slotfase kreeg de ploeg die weer terug en kreeg PSV alsnog de verdiende 2-2. Het was weer Koevermans die met een verdediger voor zich toch de 2-2 kon binnenschieten. In de slotminuten probeerde PSV het nog wel om de winnende te maken, maar dat bleek uiteindelijk iets teveel gevraagd.

Rikardo winnaar t-shirt

Voor de pool van PSV-AZ had FootballCulture, te kiezen uit haar assortiment, beschikbaar gesteld om te verloten onder de beste voorspellers van dit duel. Door als enige de wedstrijd volledig goed te voorspellen is Rikardo dus zonder loting de terechte en gelukkige winnaar geworden. Gefeliciteerd!

PSV blijft ongeslagen onder Lodeweges

(Gepost door Thomas Luijben)

Onder Lodeweges heeft PSV voor het eerst puntverlies geleden. De ploeg blijft echter ongeslagen, ook na het duel tegen koploper AZ.

De laatste nederlaag dateert van half november tegen Ajax. Sindsdien speelde de ploeg wel zes keer gelijk.

Koevermans: geloof in goed resultaat bleef altijd

Danny Koevermans liet na afloop tegenover Eredivisie Live weten dat het elftal erin bleef geloven, ook bij de rust met een 0-2 achterstand. "We hadden er geen hard hoofd in want we waren zeker niet minder dan AZ in de eerste helft. In de rust zeiden we tegen elkaar dat het er nog in zat maar dan zouden we wel snel moeten scoren."

"Het was al met al een redelijke wedstrijd. We hebben het goed gedaan. Op het laatst speelde we nog alles of niets en dat is goed uitgepakt. Ik denk dat we tevreden kunnen zijn."

De spits was blij dat hij het verschil kon maken. "Ik was al lang niet meer in de basis begonnen en had ook al lang niet meer gescoord. "Het was fijn dat mijn naam werd gescandeerd. Nu was er ook rede voor, het gaf me een fijn gevoel."

2-2 Danny Koevermans ('83)

Opmerkelijk: ('29 Isaksson stopt penalty, Martens scoort uit rebound)

Kuipers
35.000 toeschouwers

AZ: Jaliens
AZ: Swerts
PSV: Jérémie Bréchet
PSV: Jason Culina

Andreas Isaksson, Jason Culina, Dirk Marcellis, Jérémie Bréchet, Carlos Salcido, Edison Méndez ('82 Francisco Rodriguez), Ibrahim Afellay, Timmy Simons, Nordin Amrabat ('61 Otman Bakkal), Danny Koevermans, Balázs Dzsudzsák

Opstelling AZ

Romero, Swerts, Luijckx, Jaliens, Klavan, De Zeeuw, Mendes da Silva, Schaars, Dembélé, El Hamdaoui ('87 Ari), Martens

PSV BHS: PSV pakt verdient een punt!Philips Army: Verslag PSV-AZ: 2-2
Rood Witten: Sterk terug gevochtenRandstadphoolies.nl: PSV-AZ 2-2Boer zoekt bier: PSV - AZ
PSV Zuipsite: Foto's PSV - AZPSV on Tour: PSV - az

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Lampies07  6 2-2 (0-1)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.