Lazovic schiet PSV in blessuretijd naar zege

21 februari 2009
-
-

Na een matige maar spannende wedstrijd won PSV uiteindelijk van FC Groningen. Het enige en beslissende doelpunt viel pas in blessuretijd. Het was invaller Nijland die de bal panklaar legde voor een andere invaller Lazovic. Die hoefde de bal voor een open doel slechts in te koppen.

PSV controleerde de wedstrijd in de eerste helft. De ploeg creëerde echter te weinig om op voorsprong te kunnen komen. Met iets meer precisie had het veel gevaarlijker kunnen zijn. Achterin gaf het nauwelijks iets weg. daardoor was de 0-0 ruststand geen verrassende.

Na rust startte FC Groningen agressief en zette het PSV onder druk. Het duurde een minuut of tien, vijftien, alvorens PSV onder de druk uitkwam en de controle over het duel herpakte. FC Groningen bleef gevaarlijk, maar Isaksson stond zijn mannetje op het doel. Voorin was PSV zelf ook een paar keer dichtbij het openingsdoelpunt. Doordat FC Groningen en PSV beiden op zoek gingen naar de winnende treffer, ontstond er ruimte. Lodeweges wisselde zijn vanavond zwakke aanval volledig. Met Nijland, Lazovic en Bakkal voor Dzsudzsak, Koevermans en Amrabat viel het doelpunt uiteindelijk in blessuretijd. Nijland legde de bal uitstekend klaar voor Lazovic, die hem er alleen maar in hoefde te lopen.

Duel begon half uur later

De wedstrijd tussen FC Groningen en PSV is bijna een half uur later begonnen vanwege een probleem met een luidspreker. Een onderdeel daarvan hing los en zou een gevaarlijke situatie kunnen opleveren voor de fans.

PSV alweer dertien duels ongeslagen

PSV is inmiddels aan een goede reeks bezig. De ploeg is alweer dertien duels ongeslagen. Sinds de komst van Dwight Lodeweges wint de ploeg ook weer de meeste duels. Sinds zijn bewind heeft PSV vier keer gewonnen en een keer (tegen koploper AZ) gelijkgespeeld.

[video] reactie Dwight Lodeweges: met lef gespeeld

Lazovic: heel blij met doelpunt

Danko Lazovic liet na afloop weten heel blij te zijn met het beslissende doelpunt dat hij scoorde voor PSV. "Ik ben erg blij met mijn goal en de drie punten voor PSV. Dit was een hele belangrijke wedstrijd in een belangrijke periode. Hoe kan ik dan beter antwoorden op de kritiek dan met een doelpunt? Maar ik ben sterk genoeg. Niemand kan me kapot maken. Ik denk dat heel Nederland aan mij twijfelt, maar ik wil vechten, want ik weet zeker dat ik genoeg kwaliteit heb om bij PSV in de basis te spelen."

'65 Ajilore voor Garcia

PSV.nl: Fotoverslag van de wedstrijd FC Groningen - PSVAcht on Tour: boefjes on tour ....Rood Witten: Fijn fisje
PSV Zuipsite: Foto's FC Grunn - PSVPSV on Tour: FC Groningen - PSVMarcoBinnekamp.com: Clap your hands for the Red-White Army
Randstadphoolies.nl: PSV pakt winst in slotminuut!Philips Army: Verslag FC Grunn-PSV 'Fijnfisjenie!'

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 48 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 L. VIS  7 0-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.76. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.