PSV opnieuw ver in blessuretijd de boot in: 1-1

8 maart 2009
-
-

Net als vorige week tegen Heerenveen werd nu ook tegen FC Twente de blessuretijd PSV fataal. Vier minuten in blessuretijd, terwijl er slechts drie minuten door zou gespeeld moeten worden, scoorde FC Twente de 1-1 gelijkmaker. Dzsudzsak had PSV eerder op een 1-0 voorsprong gezet.

PSV zorgde in de eerste helft voor het meeste gevaar, al had FC Twente meer balbezit in eigen huis. PSV had de beste kansen, maar Dzsudzsak en Afellay hadden het vizier niet op scherp.

Na rust had PSV de controle over de wedstrijd. In de 64ste minuut leverde dat dan eindelijk de 0-1 voorsprong op. Dzsudzsák werd weggestuurd, wachtte tot Boschker de andere hoek koos en schoot vervolgens goed binnen.

Omdat PSV verzuimde het duel af te maken. Door de verdedigende wissels zakte de ploeg steeds verder voor het eigen doel. Daardoor kon FC Twente er nog een slotoffensief tegenaan gooien. In een scrimmage vier minuten in blessuretijd was het N'Kufo die de gelijkmaker binnen kon tikken.

Lodeweges: we zijn 'vaster' geworden

Dwight Lodeweges noemde de manier waarop PSV alsnog de gelijkmaker toe moest staan tegenover De Telegraaf 'heel jammer'. "Het enige wat ik mijn elftal kan verwijten is dat we in de laatste fase de zaken niet goed hebben uitgespeeld." Lodeweges bespeurt wel vooruitgang. "In onze speelwijze zijn we wat 'vaster' geworden. Dat neemt niet weg dat er nog wel een paar problemen over zijn. We staan niet voor niets aanmerkelijk lager op de ranglijst dan de afgelopen vier seizoenen."

FC Twente: Wisgerhof

Andreas Isaksson, Jan Kromkamp, Dirk Marcellis, Jérémie Bréchet, Carlos Salcido, Edison Méndez, Ibrahim Afellay, Timmy Simons, Nordin Amrabat ('86 Francisco Rodriguez), Ola Toivonen ('83 Otman Bakkal), Balázs Dzsudzsák ('89 Stef Nijland)

Opstelling FC Twente

Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Braafheid, Brama ('82 Denneboom), Perez, Tioté ('72 Janssen), Arnautovic, N'Kufo, Elia

Rood Witten: Weer zuurEindhoven Fanatics: FC Twente-PSV
Philips Army: Verslag FC Twente - PSVPSV Zuipsite: Foto's FC Twente - PSV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 31 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 Snous  7 1-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.44. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.