15 maart 2009
-
-

(Gepost door grossi)

PSV is gezakt voor het eindexamen waar vooraf over gesproken werd. In De Kuip verloor PSV met 1-0 van de Rotterdammers. Ondanks diverse goede kansen voor PSV was het Feyenoord dat aan het langste eind trok.

Feyenoord begon feller en agressiever aan de wedstrijd. Kansen leverden dat niet op voor de Rotterdammers. De beste kans waren voor PSV in de persoon van Méndez en Afellay. Twee keer redde Timmer.

PSV na in de tweede helft het initiatief. dat leverde unieke kansen op voor Lazovic. Die faalde twee keer oog in oog met invaller doelman Van Dijk. Ook Bakkal had daar de kansen al op.

In die fase was het Feyenoord dat volledig tegen de verhouding in op voorsprong kwam toen Fer vanuit een hoekschop kon binnen koppen. PSV moest daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar kon niet echt iets meer afdwingen.

Lodeweges: gezakt voor examen

Dwight Lodeweges moest na afloop voor de camera toegeven dat zijn ploeg gezakt is voor het examen dat was opgesteld. "We zijn gezakt. Vijf punten uit vijf duels is gewoon te weinig. We moeten bij de beste vier eindigen en dat hebben we nu niet meer in eigen hand."

"We waren afwachtend in plaats van dwingend. Dat heeft me het meest pijn gedaan. De tegentreffers in blessuretijd van de twee vorige wedstrijden zijn kennelijk heel hard aangekomen in de groep. Maar dit had ik niet zien aankomen. We hebben in de tweede helft een fase goed gespeeld en drie riante kansen gehad. We hadden de wedstrijd moeten afmaken. Dan krijgen we uit een hoekschop een doelpunt tegen. Ongelooflijk."

Uitslag: 1-0 (0-0)

1-0 Fer ('73)
Blom
45.000 toeschouwers

Feyenoord: v.Bronckhorst
PSV: Danko Lazovic

Andreas Isaksson, Jason Culina, Dirk Marcellis, Jérémie Bréchet, Carlos Salcido, Edison Méndez ('78 Danny Koevermans), Ibrahim Afellay, Timmy Simons, Danko Lazovic, Ola Toivonen ('60 Otman Bakkal), Balázs Dzsudzsák

Timmer ('46 Van Dijk), Lucius, Bahia, Hofland ('46 Leerdam), v.Bronckhorst, Wijnaldum, El Ahmadi, Tomasson ('54 Slory), Fer, Biseswar, Makaay

PSV on Tour: feyenoord - PSVRood Witten: Weer klote
PSV Zuipsite: Foto's Feyenoord - PSvEindhoven Fanatics: Fotoverslag Feyenoord-PSVPhilips Army: Fotoverslag Feyenoord - PSV
Boer zoekt bier: Feyenoord - PSVRandstadphoolies.nl: Feyenoord-PSV 1-0

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.

15 AKI  3 1-1 (0-0)

Klik hier voor de totale stand in de PSV Netwerk Pool.

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 4.46. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.