Teleurstellend begin PSV: 3-3 tegen VVV

2 augustus 2009
-
-

PSV is het seizoen zeer teleurstellend begonnen. In het Philips Stadion kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. dat gelijkspel was nog verdiend ook voor de promovendus. Toivonen tekende voor twee treffers, Amrabat maakte de eerste goal.

Hoewel VVV al in de eerste helft enkele goede mogelijkheden kreeg was het PSV dat op een 2-0 voorsprong kwam. Een treffer van Orlando Engelaar werd eerst nog ten onrechte afgekeurd. Vervolgens schoot Nordin Amrabat de 1-0 hard binnen. Ola Toivonen tekende met zijn hoofd voor de tweede treffer.

Na rust werd VVV steeds gevaarlijker. Verdedigend zag de ploeg van Rutten er diverse malen niet goed uit. Achmed Ahahaoui en Keisuke Honda zetten VVV op 2-2 en hadden kans op meer.

Acht minuten voor tijd leek PSV de wedstrijd alsnog te beslissen. Uit een corner was het Toivonen die de bal heel knap inkopte en zijn tweede van de middag maakte. Het ging echter alsnog fout, toen Marcellis zich verslikte en vervolgens Schaken de 3-3 achter Isaksson kon schieten.

Indrukwekkende minuut stilte voor Bobby Robson

Het duel begon met een indrukwekkende minuut stilte voor Sir Bobby Robson. Die minuut stilte werd gevolgd door een groot applaus voor de voormalig trainer van PSV die vrijdag overleed.

PSV direct op achterstand in de competitie

Door het 3-3 gelijkspel begint PSV direct met achterstand op de concurrenten voor de titel. PSV staat nu in de middenmoot. Ajax, Feyenoord en FC Twente wonnen hun wedstrijd wel. Van de titelkandidaten verloor alleen AZ, zaterdagavond al gingen zij tegen Heracles onderuit.

Rutten: zo jaag je de fans weg

Op de persconferentie liet Rutten weten boos te zijn over het puntverlies, zo staat te lezen op Telegraaf.nl. "Innerlijk ben ik wel boos ja. Als je zo'n tweede helft aflevert, dan jaag je de supporters weg. Ik begrijp de boosheid bij de fans dan ook wel."

Rutten: we konden duel niet controleren

"Als je in de rust met 2-0 voor staat, dan moet je een wedstrijd 'neutraal' houden. Maar blijkbaar konden we dat vandaag niet", aldus Rutten op Telegraaf.nl. "Wij krijgen uiteindelijk twee goals tegen door individuele fouten. Eentje uit een standaardsituatie en het andere doelpunt komt voort uit een fout van Dirk Marcellis."

[video] Rutten: "Dit is moeilijk te verklaren"

Opstelling PSV

Andreas Isaksson, Jan Kromkamp, Dirk Marcellis, André Ooijer, Carlos Salcido, Timmy Simons ('76 Danny Koevermans), Ibrahim Afellay, Orlando Engelaar, Nordin Amrabat ('73 Danko Lazovic), Ola Toivonen, Balázs Dzsudzsák

Opstelling VVV Venlo

Gentenaar, Timisela, Van Kouwen, Paauwe, Fleuren, Leemans, Honda, Auassar ('65 Van Dessel), Schaken, Calabro, Ahahoui ('69 Viana)

Philips Army: PSV - VVV 3-3 'Schaam je'!PSV BHS: Foto's: PSV - VVV Venlo
Supportersvereniging PSV: Indrukwekkend eerbetoon Bobby RobsonBoer zoekt bier: PSV - VVV 3-3Red White Entity: Slecht resultaat tegen VVV (RIP Bobby)
PSV Zuipsite: Foto's PSV - VVV

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.