PSV beeindigt jaar in mineur

13 januari 1936
-
-

PSV is het jaar 2003 in mineur geeindigd. In de laatste wedstrijd van het jaar kwam de ploeg niet verder dan 0-0 in het Gelredome tegen Vitesse. Zelfs een vroege rode kaart van Rankovic (in de 26ste minuut kreeg hij zijn tweede - overigens terechte - gele kaart) hielp PSV niet. PSV kon nauwelijks kansen creeren en kreeg op de counter naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer kansen tegen.

PSV begon zonder Kezman. De topscorer is nog steed slicht geblesseerd en werd op de bank gehouden. 5 minuten voor tijd kwam hij bij een man meer in het veld voor Ji-sung Park. In de eerste helft kwam PSV nauwelijks tot kansen. De laatste pass ontbrak bij de Eindhovenaren tegen een stug Vitesse.

In de tweede helft was de hoop er wel vanwege de man meer situatie. Dat kon de ploeg echter nauwelijks uitspelen. Mateja Kezman was tot twee keer wel dichtbij, maar wist niet tot scoren te komen. Toen ook Rommedahl nog in het veld kwam voor Bouma, moest de ploeg verdedigend wel erg veel weggeven. Vitesse kreeg toen de beste kansen op de overwinning. Een goed keepende Waterreus hield de ploeg uiteindelijk op 0-0.

Een teleurstellend einde van het jaar voor PSV. Niet alleen vanwege het resultaat en het spel, maar nog meer vanwege het feit dat de achterstand in punten op Ajax nu is opgelopen tot maar liefst zes punten. En met Ajax dat zich alleen nog maar hoeft te richten op de Nederlandse competitie is dat een hard gelag.

Achterstand even zes verliespunten

De achterstand van PSV op Ajax is door het gelijkspel tegen Vitesse opgelopen tot maar liefst zes verliespunten. PSV had het dus niet meer in eigen hand. Het verlies van Ajax zondag uit bij FC Twente keerde het verhaal weer om: de achterstand is nu drie verliespunten.

Met het behaalde punt heeft PSV Ajax in punten achterhaald. Beide ploegen hebben zevenendertig punten en PSV heeft een beter doelsaldo. Ajax heeft echter nog een wedstrijd tegoed, in januari het uitduel bij Roda JC. Nummer drie AZ volgt PSV op vijf punten.

Het is voor PSV het vierde gelijkspel dit seizoen. Daarnaast verloor PSV een wedstrijd.

Waterreus boos na duur puntverlies

Ronald Waterreus was na afloop van het duel tegen Vitesse boos over het puntverlies dat zijn ploeg had geleden en de manier waarop dat gebeurde. Hij liet weten met een rotgevoel de kerst in te gaan, maar PSV nog niet kansloos te achten voor de titel. "We zijnw el vaker met een achterstand de winterstop ingegaan en zijn toch kampioen geworden. Maar in Nederland mag je niet teveel punten verliezen."

Terwijkl Hiddink een praatje stond te doen in de gang voor de kleedkamer ging Waterreus tegen een ploeggenoot, Robben wordt genoemd, tekeer. Hiddink onderbrak vervolgens zijn praatje om een en ander te sussen. Dat meldt het ANP (zie Planet.nl) en zal dus waarschijnlijk gretig worden uitgemeten in de media.

'72 Jansen voor Bochem

PSVWorld: Vitesse - PSVVroomshoop on Tour: Foto`s Vitesse-PSVVitessecafe.nl: Foto's Vitesse - PSV
PSV on Tour: PSV ON TOURDe Mortel On Tour: Het mirakel...PSV Zuipsite: PSV - Vitesse

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de PSV Netwerk Pool goed voorspeld.