Zwaarbevochten 4-3 zege op Ajax

16 augustus 2009
-
-

PSV heeft een zwaarbevochten, maar verdiende zege behaald op Ajax. In Eindhoven werd het 4-3 voor PSV na een 1-2 achterstand. Dzsudzsak en Bakkal scoorden beiden twee keer voor PSV. Dzsudzsak was met zijn twee goals en assist de Man of the Match, Isaksson de schlemiel van de wedstrijd.

Isaksson zorgde voor een dramatische start van PSV. Bij een terugspeelbal na twee minuten nam hij verkeerd aan. De bal spong te ver van zijn voet, waardoor hij Suarez simpel in de gelegenheid stelde om de 0-1 te scoren. De Zweed speelde vervolgens zeker in de eerste fase van de wedstrijd onzeker. PSV had het moeilijk om in de wedstrijd te komen.

Op basis van karakter knokte PSV zich in de wedstrijd. De ploeg moest direct op zoek naar de gelijkmaker, hetgeen een aanvallend PSV bracht. Het duurde uiteindelijk tot de 37ste minuut voordat dat doelpunt viel. Het was Balasz Dzsudzsak met een werkelijk schitterende vrije trap, die PSV op de verdiende gelijkmaker bracht.

Daarmee kon PSV het niet even wat rustiger aandoen. Want nog geen twee minuten daarna moest Isaksson uitkomen en stiftte Suarez in duel met Ooijer de bal over de Zweed heen voor de 1-2.

PSV kwam na rust getergd uit de kleedkamer. De ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die al snel. Binnen de vijf minuten kwam Bakkal vrij in het centrum en kon de 2-2 binnenschieten uit een assist van uitblinker Dzsudzsak. Vier minuten later had PSV het duel zelfs al gekanteld. Op rechts draaide Dzsudzsak van een eigenlijk onmogelijke positie in de verre hoek.

Tegen de verhouding in kwam Ajax langszij. Emanuelson kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot net langs de paal binnen. Isaksson zag er daarbij opnieuw niet goed uit.

Een kwartier voor tijd kwam PSV weer op voorsprong. Het was Manolev die van de achterlijn de bal terugspeelde op de vrijstaande Bakkal. Die kocht ongehinderd de 4-3 binnenwerken.

Daarna waren er nog vijftien zenuwslopende minuten waarin PSV wel de sterkste ploeg was, maar Ajax onder andere met een bal op de lat nog dichtbij de gelijkmaker was.

Eerste competitiezege voor PSV

Met de 4-3 zege op Ajax heeft PSV de eerste competitiezege van het seizoen behaald. Na twee keer een gelijkspel, was de zege ook noodzakelijk om mee te blijven doen om de hoogste plaatsen. De achterstand op de huidige koploper FC Twente bedraagt nu nog twee punten. De achterstand op Ajax bedraagt een punt.

[Foto's] Prachtig spandoek PSV Fans United

Via Twitter zijn inmiddels de eerste foto's van PSV-Ajax te zien. Onder andere een van het prachtige spandoek van PSV Fans United. (Klik op de foto's om te vergroten.)

Posted using Mobypicture.com

Share photos on twitter with Twitpic Posted using Mobypicture.com Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic

[video] Fred Rutten over PSV-Ajax

Afellay hard over verdedigingsfouten

Afellay was na afloop voor de camera hard over de verdedigingsfouten die bij PSV gemaakt werden. "Die eerste twee doelpunten van Ajax ontstonden na fouten die je alleen bij de E'tjes ziet. Zulke fouten worden op dit niveau afgestraft. Trainer Fred Rutten nam in de rust dan ook maatregelen."

'Het is knap dat we ons zo teruggeknokt hebben. We hebben na de rust goed geantwoord. Op deze overwinning valt niets op af te dingen. Voor de neutrale supporter was het een mooie wedstrijd. Als je vandaag had verloren, was het gat nu al gegroeid tot zeven punten. Op deze is is niets af te dingen.'

Rutten: PSV terechte winnaar

Fred Rutten liet na afloop weten PSV als de terechte winnaar te zien. 'We zijn de terechte winnaar als je onze mogelijkheden ziet. En de neutrale toeschouwer heeft een fantastische wedstrijd gezien. We hadden het defensief aardig staan. Maar als je zo bent begonnen is dat heel vervelend. Het team heeft vervolgens laten zien dat we veerkracht hebben.'

Rutten: Isaksson weet ook dat hij moet verbeteren

Fred Rutten kon na afloop ook niet ontkennen dat Isaksson pijnlijk in de fout ging bij de 1-0. 'Dat wordt dan uitgelicht, zeker in deze regio. Een icoon is hier weggegaan en er zijn er maar heel weinig die aan dat niveau kunnen tippen' aldus Rutten over de kritiek op Isaksson. 'Hij weet zelf ook dat hij in een aantal dingen moet verbeteren.'

[video] André Ooijer over PSV-Ajax

Dzsudzsak zelf ook verbaast over tweede vrije trappen

Dzsudzsak was met twee doelpunten uit vrije trappen en een assist de Man of the Match voor PSV. "Dat is niet helemaal toevallig", stelde Dzsudzsak tegenover Nu.nl. "Want ik oefen na iedere training op het nemen van vrije trappen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook wel geluk had dat die tweede vrije trap er in ging. Ik wilde de bal voorzetten, maar tot mijn verbazing scoorde ik. Keepers zijn met de huidige ballen erg in het nadeel. Als je deze ballen hard in het midden raakt, kunnen er soms rare dingen gebeuren."

Ajax: Enoh

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, André Ooijer, Carlos Salcido ('46 Francisco Rodriguez), Erik Pieters, Ibrahim Afellay, Timmy Simons, Otman Bakkal, Danko Lazovic ('84 Nordin Amrabat), Ola Toivonen ('68 Danny Koevermans), Balázs Dzsudzsák

Stekelenburg, Van der Wiel, Wielaert, Alderweireld, Atouba, Enoh, De Zeeuw, Vertonghen, Rommedahl ('83 Cvitanich), Suarez, Emanuelson ('76 Sulejmani)

Randstadphoolies.nl: PSV-Ajax 4-3!!!Supportersvereniging PSV: Prachtige sfeer in het Philips Stadion (40 foto's)
PSV Zuipsite: Foto's PSV - AjaxPSV on Tour: PSV - @j@xPhilips Army: PSV wint sensationeel duel in Eindhoven; 4-3!