PSV verslaat NAC: 3-1

23 augustus 2009
-
-

PSV is tegen NAC van de schrik vrij gekomen. Na opnieuw een vroege achterstand, mede door verdedigingsfouten, kwam de ploeg halverwege de tweede helft via twee doelpunten van Koevermans alsnog aan de zege. In de slotfase weerstond een tiental van PSV, vanwege rood van Maza, het slotoffensief van NAC. Via de counter zorgde Afellay in blessuretijd nog voor de beslissende 3-1.

Rood voor Maza

De Mexicaanse verdediger Maza liep 10 minuten voor tijd tegen een rode kaart op. Voor een forse tackle op het middenveld kreeg de verdediger een directe rode kaart van Luinge. PSV moest daardoor de lastige slotfase in met tien man.

PSV doet weer mee op de ranglijst

Na de achtereenvolgende zeges op Ajax en NAC doet PSV weer mee op de ranglijst. PSV staat nu vierde op de ranglijst. Achterstand op de koplopers Feyenoord en FC Twente bedraagt twee punten, op AZ een punt. PSV is Ajax nu voorbij na het gelijkspel van Ajax thuis tegen Sparta.

Aanvallend concept geeft de doorslag, Koevermans matchwinnaar

Het superaanvallende concept van Fred Rutten, tegen FC Twente geïntroduceerd, werd door Fred Rutten na rust weer opgepakt. Hij bracht Koevermans in het veld voor Bakkal. Toivonen zakte daardoor een linie en ging achter de spitsen spelen. Hoewel dat qua spelbeeld nog niet eens zoveel veranderde, was het Koevermans die een gouden wissel bleek. In de 63ste minuut gaf Manolev een voorzet vanaf rechts die Koevermans vlak voor zijn man kon binnentikken. Tien minuten later gebeurde hetzelfde. Dit keer gaf Lazovic de voorzet vanaf rechts die Koevermans vlak voor zijn man binnen kon schieten. Het waren de eerste doelpunten voor Koevermans dit seizoen en betekende direct drie drie punten.

[video] Noem Koevermans geen pinchitter

Rutten stelt vraagtekens bij kaarten

PSV kreeg drie gele en een rode kaart. Tijdens de persconferentie zette Rutten daar zijn vraagtekens bij. De coach liet weten de beelden nog niet terug gezien te hebben. Op het eerste gezicht had hij echter zijn twijfels bij de rode kaart voor Maza. Volgens Rutten kwam hij niet met gestrekt been in. Het geel voor Manolev noemde hij een wel heel makkelijk gegeven kaart.

PSV BHS: Foto's PSV - NAC Breda 3-1PSV Zuipsite: Foto's PSV - KNAK

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.