PSV wint thuis ook met 1-0 van Bnei Yehuda

27 augustus 2009
-
Europa League
-

Ondanks een hele matige thuiswedstrijd tegen Bnei Yehuda heeft PSV zich geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Cup. PSV had aan een 1-0 zege meer dan voldoende. Deze 1-0 kwam tot stand via een benutte penalty van Simons.

PSV had de controle in de wedstrijd tegen Bnei Yehuda. De ploeg kon echter geen indruk maken. De eerste echte kans was voor Bnei Yehuda. Isaksson trad echter goed op. Vooral Atar was bij de tegenstander diverse malen gevaarlijk. Na een half uur spelen werd Afellay gevloerd en kreeg PSV een penalty. Aanvoerder Simons verzilverde het buitenkansje.

PSV ging na rust niet echt door voor een mooie afgetekende zege. De tegenstander kwam vooral via Atar soms nog gevaarlijk door op momenten dat de concentratie weer eens ontbrak achterin. Isaksson trad daarbij met enkele reflexen goed op. Toch had PSV vanwege de 1-0 stand weinig te vrezen van de zwakke tegenstander.

Reis valt bij eerste invalbeurt al na zes minuten voor tijd uit

Dertien minuten voor tijd vond Fred Rutten het tijd om Jonathan reis in te laten vallen. De jonge spits van PSV mocht voor Danny Koevermans in het veld komen. Het werd niet de gedroomde rentree voor Reis. Al na zes minuten viel hij geblesseerd uit. Toivonen was zijn vervanger.

Evenaring Europees record voor PSV

PSV heeft met de 1-0 zege een evenaring van een eigen Europees record bereikt. Voor de tweede keer wist PSV Europees vier duels achter elkaar de nul te houden.

Rutten: slechte prestatie, maar belangrijkste is plaatsing

"Ik ben niet ontevreden over de eerste 25 minuten", aldus Fred Rutten na afloop op Telegraaf.nl. "Maar daarna hebben we in alle facetten een slechte prestatie geleverd. Het was onze doelstelling om in die koker te zitten, dat telt. Ons plaatsen was het allerbelangrijkste en dat is gelukt. Maar we hebben het onszelf ontzettend moeilijk gemaakt."

Uitslag: 1-0 (1-0)

1-0 Timmy Simons ('25, penalty)
Muñiz Fernández (Spa)

Bnei Yehuda: Edr
Bnei Yehuda: Abu Zaid
Bnei Yehuda: Linic

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, André Ooijer, Francisco Rodriguez, Erik Pieters, Timmy Simons ('46 Orlando Engelaar), Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, Danko Lazovic, Danny Koevermans ('77 Jonathan Reis ('83 Ola Toivonen)), Balázs Dzsudzsák

Opstelling Bnei Yehuda

Aiyenugba, Azuz, A.Haddad, Mori, Edr, Rali ('78 Zairi), Abu Zaid, Radi ('65 Linic), Baldut ('71 Biton), Atar, Galván

PSV Zuipsite: PSV - Bnei Yehuda

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 12 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.