1 oktober 2009
-
Europa League
-

Na het 2-2 gelijkspel in Praag heeft PSV de eerste thuiswedstrijd in de poulefase van de Europa League met 1-0 gewonnen van het Roemeense Cluj. Bakkal maakte na 9 minuten al de enige treffer van de wedstrijd. Er waren slechts 14.500 fans op de wedstrijd afgekomen.

Voor rust was PSV superieur. De ploeg kreeg een reeks van uitgespeelde kansen. Toivonen alleen had al drie keer kunnen en misschien moeten scoren. De Zweed stond bij afwezigheid van Koevermans voorin. Met name Dzsudzsak zorgde keer op keer voor gevaar. Bakkal zorgde na negen minuten voor het verdiende doelpunt door een voorzet van de Hongaar binnen te koppen.

Naarmate de tweede helft vorderde kreeg PSV het steeds moeilijker met Cluj. De Roemenen gingen op zoek naar de gelijkmaker en kregen daar ook diverse mogelijkheden voor. Dat bleef PSV na de uitstekende eerste helft bespaard.

PSV koploper in groep K na zege

PSV is na de zege op Cluj koploper in Groep K. In de andere wedstrijd versloeg FC Kopenhagen thuis Sparta Praag met 1-0.

Stand groep K:
1. PSV 2- 4 ( 3- 2)
2. CFR 1907 Cluj 2- 3 ( 2- 1)
3. FC Kopenhagen 2- 3 ( 1- 2)
4. Sparta Praag 2- 1 ( 2- 3)

Rutten: contrast tussen eerste en tweede helft te groot

Fred Rutten liet na afloop weten tevreden te zijn met de zege op Cluj, maar het contrast tussen de eerste en tweede helft veel te groot te vinden. "Daar moeten we aan werken. In de eerste helft waren we op alle fronten de bovenliggende partij, daarbij is het jammer dat we niet 2-0 maken want dan is de wedstrijd gelopen." Volgens Rutten ontstonden de problemen doordat door wat persoonlijke fouten onrust in het elftal sloop.

Cluj: Mara

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev, André Ooijer, Francisco Rodriguez, Erik Pieters ('57 Carlos Salcido), Ibrahim Afellay, Otman Bakkal ('69 Jonathan Reis), Orlando Engelaar, Danko Lazovic, Ola Toivonen ('80 Timmy Simons), Balázs Dzsudzsák

Opstelling Cluj

Claro, Toni, Alcântara, Cadú, Panin, Culio, Peralta, Muresan ('69 Dani), Deac ('78 Nei), Traoré, Dubarbier ('70 Mara)

PSV Zuipsite: Foto's PSV - Cluj

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 31 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.