PSV speelt gelijk tegen FC Utrecht: 0-0

4 oktober 2009
-
-

PSV is in de Galgenwaard niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Daar mocht PSV zijn handen mee dichtknijpen. FC Utrecht had, met name in de eerste helft, het betere van het spel. Isaksson hield zijn ploeg in die fase in de race.

PSV had het zeker in de eerste helft heel moeilijk met FC Utrecht. De tegenstander combineerde beter en kreeg een reeks open kansen. Mede dankzij diverse knappe reddingen van Isaksson bleef PSV op 0-0. Een keer was ook de paal een sta-in-de-weg voor de ploeg uit de Domstad.

Na rust nam PSV het heft in handen. Dat resulteerde in een grote kans, waarbij eerst Bakkal op de paal schoot en in de rebound Reis miste. daarna kreeg de ploeg nog een paar mogelijkheden. Naarmate de tweede helft vorderde kreeg FC utrecht het duel weer in handen. Het zou echter bij 0-0 blijven.

Isaksson voorkomt nederlaag PSV

Doelman Isaksson vervulde een hoofdrol in de Galgenwaard. De Zweed stopte met name in de eerste helft een aantal 100% kansen van de thuisclub door een aantal prachtige reddingen.

Rode kaart voor Dzsudzsak

Vanaf de 87ste minuut moest PSV met tien man de slotfase in. Dzsudzsak kreeg na een domme overtreding zijn tweede gele kaart in de wedstrijd en moest dus met rood weg.

Ranglijst: PSV nu twee punten achter op FC Twente

PSV heeft de positie als koploper verloren. FC Twente won uit bij Heracles met 1-3 en nam de bovenste positie over. De achterstand op FC Twente bedraagt nu twee punten. Aangezien Ajax bij Roda JC ook gelijkspeelde, blijft de voorsprong op Ajax een punt.

Isaksson: ik sta ervoor om de nul te houden

Andreas Isaksson was na afloop voor de camera van Eredivisie Live bijna laconiek over zijn goede spel tegen FC Utrecht. Hij moest wel toegeven dat hij een hele goede wedstrijd had gekeept. "Maar dat kwam ook doordat ik in het begin al veel werk moest opknappen. Daardoor zat ik meteen lekker in de wedstrijd. Het belangrijkste is dat ik de nul heb gehouden. Daar sta ik voor. Wat er verder allemaal over mij wordt gezegd en geschreven, vind ik niet zo belangrijk. Punten halen is veel belangrijker. En als we zo blijven spelen als vandaag, halen we weinig punten meer."

[video] Rutten: "Veel kansen weggegeven"

Opstelling PSV

Andreas Isaksson, Stanislav Manolev ('79 Timmy Simons), André Ooijer, Francisco Rodriguez, Erik Pieters, Ibrahim Afellay ('51 Funso Ojo), Orlando Engelaar, Otman Bakkal, Danko Lazovic, Ola Toivonen ('46 Jonathan Reis), Balázs Dzsudzsák

Opstelling FC Utrecht

Vorm, Van der Maarel, Keller, Wuytens, Lensky, Mertens, Silberbauer, Van Dijk, Asare, Van Wolfswinkel ('84 Loval), Mulenga

Red White Entity: Isaksson redt punt in en tegen UtrechtPSV Zuipsite: Foto's FC UUUU - PSV
Boer zoekt bier: Isaksson steelt een punt

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 22 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.